Es presenta el Projecte de reconstrucció i conservació de l’Arxiu Històric de la Cambra de Comerç de Menorca

 

El director general de Comerç de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Miquel Piñol, ha assistit aquest matí a la presentació del projecte de Reconstrucció i Conservació de l’Arxiu Històric de la Cambra de Comerç de Menorca, una obra que es va executar l’any 2019 però a causa de l’estat d’alarma per la COVID-19 no s’havia pogut presentar fins a la data d’avui. Aquest projecte ha estat finançat per la Direcció General de Comerç i ha suposat un cost de 6.400 euros.

L’acte ha estat presidit pel president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Menorca, Rubén Adrián, que ha agraït la col·laboració del Govern en aquest projecte, així com la del Consell Insular.

Aquest projecte neix de la necessitat de fer un tractament urgent del fons arxivístic a causa del mal estat de conservació en que va quedar després de la inundació que va patir la seu i del clima humit de Menorca. L’objectiu principal ha estat desenvolupar una eina per poder accedir d’una forma ràpida i eficaç a la documentació existent. Per aconseguir-ho s’hi ha disminuït la massa documental, s’ha realitzat un millor condicionament, s’hi ha optimitzat l’espai existent facilitant l’accés a la documentació i s’hi han definit els fons i les sèries documentals a conservar.

L’Arxiu Històric de la Cambra és patrimoni de Menorca i és un legat històric que relata la història econòmica de l’illa des del 1919, data en que es va registrar el primer document oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.