La patronal europea d’agències de viatges reclama a la CE que obligui les aerolínies a oferir reemborsament en metàl·lic ECTAA demana un sistema europeu que garanteixi els vals emesos per vols cancel·lats per la covid-19

ACN Brussel·les .- La patronal europea d’agències de viatges (ECTAA) ha enviat una carta a la Comissió Europea en la qual reclama que s’obligui de manera “immediata” les aerolínies a donar l’opció de reemborsament en metàl·lic als clients. En la carta, ECTAA alerta que s’ha de fer de manera ràpida perquè s’estan “precipitant” els anuncis d’insolvència i fallida de companyies aèries, cosa que deixa els clients que van ser “obligats” a acceptar vals per la cancel·lació de vols amb documents que “no tenen cap valor” perquè “no estan garantits”. “Exigim a la Comissió que creï de manera immediata un sistema de garanties per als vals emesos durant aquests mesos”, demana ECTAA.

Segons apunta la carta, la patronal europea d’agències de viatges denuncia que s’han convertit en “ostatges” de les aerolínies perquè han de “respondre subsidiàriament pels bitllets comercialitzats a través d’aquest canal”. “Les agències estan exercint ‘de facto’ com a finançadores de les aerolínies, la qual cosa amenaça la supervivència de les agències”, subratllen.

“S’està permetent que les companyies aèries incompleixen el reglament europeu amb total impunitat, mentre les agències de viatges estan lluitant per realitzar els reemborsament dels importants que estan en possessió de les companyies aèries”, denuncien a la Comissió Europea.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *