A Balears hi ha 7 o 8 brots actius de coronavirus La directora general de Salut Pública de Govern balear, Maria Antònia Font, va assegurar ahir dimarts que hi ha "entre set o vuit" brots de coronavirus en actiu a les illes.

Així ho va assegurar en una entrevista al programa ‘A al Dia’, d’IB3 Ràdio, durant la qual Font va assenyalar que l’evolució de la Covid-19 a Balears està “controlada, de moment”, ja que els casos detectats “són fàcils de vigilar “. Precisament, avui dimecres la Conselleria de Salut té previst oferir una informació més detallada sobre els brots actius en la comunitat, que, segons la directora general, són “entre set o vuit”.

D’acord amb Maria Antònia Font, els brots que han estat localitzats a Balears han tingut com a molt 15 contactes de seguiment. Així mateix, ha indicat que “no es pot parlar de rebrots”, sinó de “brots” nous, i ha anunciat que s’ha detectat un cas en una residència que, segons Font, “està molt controlat”.

Referent a això, la representant del Govern de les Illes Balears ha destacat que el seu departament està “seguint tots els casos a través d’una xarxa que hem desplegat que abans no teníem”.

Balears, la comunitat menys immunitzada

Pel que fa a l’estudi de seroprevalença realitzat pel Ministeri de Sanitat i l’Institut de Salut Carlos III, de què es desprèn que Balears és la comunitat menys immunitzada de l’Estat, amb un 1,4 per cent de població afectada pel coronavirus. Font ha indicat que prefereix esperar els resultats definitius, i a més ha afegit que en aquesta última onada de l’estudi “la participació ha estat diferent”, i ha apuntat que es desconeix “com es comportarà la immunitat de les persones que ja han superat la malaltia”.

En aquest sentit, la directora general de Salut Pública ha assenyalat que fins que no hi hagi una immunitat “real” i “permanent”, per exemple a través d’una vacuna, s’hauran d’extremar les mesures, tant les preventives com les protectores. D’acord amb la seva argumentació, els resultats de l’estudi a les Balears tenen també una lectura positiva, que és que la transmissió de virus a la comunitat ha estat “bastant ben controlada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.