El Govern obliga a fer servir mascareta en tots els espais públics al marge de la distància Davant l'augment de rebrots i les contínues aglomeracions, l'Executiu autonòmic ultima un decret que previsiblement entrarà en vigor el cap de setmana després del Consell de Govern d'avui migdia

Foto d’arxiu d’Antxon Castresana©

La mascareta passarà a ser d’ús obligatori en tots els espais públics de Balears. L’Executiu autonòmic ultima aquesta mesura per posar fre als rebrots de coronavirus així com a les contínues aglomeracions, terrasses plenes sense mantenir distàncies, festes il·legals i botillot. Segons ha pogut saber eliris.cat, el decret que modifica la ‘nova normalitat’ s’aprovarà avui matí al Consell de Govern, de manera que la mesura podria entrar en vigor demà dissabte o diumenge després de publicar-la en el BOIB.

Els darrers rebrots de Covid esdevinguts a Mallorca i Eivissa, així com les imatges de saturació en espais públics o establiments d’oci com les terrasses de bars, han posat en sobre avís a l’executiu balear, que tanca la polèmica amb la implantació de l’ús obligatori de la mascareta a tota la comunitat .

D’aquesta manera, tant residents com turistes hauran de fer ús d’aquesta protecció a les illes. La distància mínima de seguretat establerta pel ministeri de Sanitat ja no serà la norma a seguir per no portar la mascareta. Ara el seu ús serà obligatori a la via pública, als espais a l’aire lliure, així com en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert a el públic.

Fins ara, el seu ús quedava limitat als establiments tancats així com en els espais públics en què no es podia garantir la distància mínima de seguretat d’un metre i mig. Amb el nou decret, la mascareta s’ha d’utilitzar sempre en tots els espais públics independentment de la distància.

Cal recordar que l’ús de la mascareta no és exigible per a aquelles persones que pateixen alguna patologia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús, tal com s’establia durant l’estat d’alarma.

¿Mascareta a la platja?
Amb la temporada turística a mig gas, molts es demanen com afectarà aquesta mesura al turisme de les illes i si el seu ús es traslladarà a les platges, als espais de treball o a les terrasses de bars. La polèmica està servida a Catalunya, primera i fins ara única comunitat autònoma en establir aquesta restricció després del final de l’estat d’alarma.

El Govern encara ha de perfilar alguns detalls encara que l’esborrany està ultimat. Des de la Generalitat de Catalunya han tancat la controvèrsia amb dues excepcions: no serà obligatori utilitzar la mascareta per fer esport ni per anar a la platja. Un plantejament que podria reproduir l’Executiu d’Armengol en la seva norma.

A la comunitat catalana, la infracció de l’ús obligat i generalitzat de la mascareta es sanciona amb 100 euros, segons el decret aprovat pel govern de Quim Torra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.