Balears crea un cos d’inspectors i policies contra les aglomeracions Balears tindrà inspectors i policies per perseguir i evitar les aglomeracions. Aquestes inspeccions començaran aquest cap de setmana a les quatre illes de la comunitat i es realitzaran a qualsevol hora del dia.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha anunciat la creació d’un equip multidisciplinari format per inspectors de conselleries, consells insulars amb competències en turisme i cossos de seguretat per detectar i evitar que es produeixin aglomeracions.

Per tal de vetllar perquè es compleixin les mesures de prevenció i seguretat determinades per Sanitat, el Govern coordinarà les visites conjuntes d’aquests equips multidisciplinaris que controlaran el compliment dels aforaments permesos, els horaris, el distanciament social i l’ús obligatori de la mascareta .

Castro ha assegurat que l’Administració està treballant en un règim sancionador davant les situacions en què no es respectin les mesures de seguretat aprovades per les autoritats sanitàries.

La consellerta també ha anunciat la creació d’una unitat d’anàlisi conjunt amb les administracions balears per detectar prèviament les festes il·legals, organitzant operatius amb agents de la Policia Local i el servei d’Emergències per dur a terme aquest control sense entrar en un domicili particular.

“No és una imposició per capritx establir un aforament i mesures, és perquè així ho ha determinat Sanitat”, ha recalcat la consellera.

Per la seva banda, el secretari general de la Delegació de Govern a les illes, Ramon Morey, ha subratllat que “això no s’ha acabat” i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania davant els últims rebrots de coronavirus en la comunitat. Morey ha lamentat que la gent estigui presenciant l’actual situació des de la posició d’espectador quan es tracta de “la pura realitat”, pel que ha destacat la necessitat de conscienciació ja que qualsevol pot ser “víctima o culpable dins d’aquest joc que ha tocat viure “.

“Estar en un costat o un altre depèn de el sentit de la responsabilitat en els espais compartits”, ha opinat Morey.

Des del passat 26 de juny, el servei d’emergències 112 ha rebut 26 avisos per grans aglomeracions a Mallorca, tres a Eivissa i dos a Menorca.

El nou pla d’actuació i coordinació de les institucions públiques sorgeix per incrementar l’efectivitat de les intervencions i reforçar la seguretat en casos d’aglomeracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.