Barcelona acollirà la Conferència europea sobre Cicloturisme la tardor del 2021 La cita és biennal i s'organitza des del 2012 per promocionar el cicloturisme i impulsar la xarxa EuroVelo 8

ACN Barcelona .- Barcelona acollirà la cinquena edició de la Conferència sobre Cicloturisme i la xarxa EuroVelo que se celebrarà la tardor del 2021. La Federació Europea de Ciclistes ha triat la candidatura de Barcelona presentada conjuntament pel Govern, l’Ajuntament de la capital catalana, la Diputació, l’Àrea Metropolitana i la Federació d’Entitats per la Mobilitat amb Bicicleta de Catalunya (FEMBICI). Barcelona ha estat escollida d’entre més d’una desena de candidatures presentades de la resta d’Europa. Es tracta del principal fòrum sobre cicloturisme a Europa i és una cita biennal que s’organitza des del 2012 per promocionar aquest turisme i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, formada per 15 rutes cicloturístiques que creuen Europa.
L’edició del 2020 s’ha posposat un any com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19 i la designació de Barcelona es formalitzarà durant l’Assemblea General de l’EuroVelo, que se celebrarà el 6 d’octubre des de la capital catalana de manera telemàtica.

Aquesta conferència aplegarà a Barcelona operadors, companyies de transport, universitats, organismes de turisme, administracions públiques i usuaris de la bicicleta, entre d’altres. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha destacat que aquesta conferència representa una gran oportunitat per donar impuls al cicloturisme a l’arc Mediterrani i estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, entre Cadis i Xipre, que transcorre per Catalunya i que la Generalitat està impulsant des de la Jonquera fins a Ulldecona.

A Europa hi ha cada any uns 2.300 milions de viatges de cicloturisme i s’estima que el sector genera uns 500.000 llocs de treball. L’impacte econòmic total que produeixen es calcula en 44.000 MEUR, dels quals 9.000 MEUR són atribuïbles al turisme en sentit estricte, segons dades facilitades per Territori.

A més de la implicació de les administracions, un dels punts forts de la candidatura de Barcelona ha estat que ha previst fer-hi confluir dos esdeveniments més relacionats amb la bicicleta: el Congrés Internacional de la Bicicleta i la 17a edició del congrés ibèric ‘La Bicicleta i la Ciutat’, una iniciativa promoguda per la Coordinadora en Defensa de la Bici (ConBici) i la Federació Portuguesa de Cicloturisme i Usuàries de la Bicicleta (FPCUB).

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *