Ciutadella posa en funcionament el servei de platges adaptades a Santandria i Sa Platja Gran La Junta de Govern ha aprovat la iniciativa del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, amb l’objectiu de fomentar la inclusió social i l’accessibilitat

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha donat llum verda, aquest dimecres, a la contractació del servei de platges adaptades, una acció impulsada des dels Serveis Socials municipals. El contracte signat per aquest estiu té un valor de 12.100€ i el termini d’execució és del 13 de juliol al 20 de setembre.

L’Ajuntament de Ciutadella coordina cada estiu, a través de Serveis Socials, la posada en funcionament de les dues platges adaptades del municipi: Santandria i Sa Platja Gran. Les platges adaptades tenen la finalitat de promoure que les persones amb discapacitat física i/o mobilitat reduïda puguin gaudir del temps de lliure i d’oci, del sol i de la mar amb seguretat (cadires, crosses, passarel·les…) i higiene (cabines integrals), per fomentar, així, la inclusió social i l’accessibilitat universal per a totes les persones, independentment de la seva autonomia o dependència.

El servei estarà cobert amb monitors/es degudament titulats que hauran de tenir cura de tasques com ara facilitar l’accés a la platja a totes aquelles persones que per diversitat de circumstàncies tenen una mobilitat reduïda; donar suport assistencial a les persones amb discapacitat que vulguin gaudir d’una estada a la platja; acompanyar amb la cadira amfíbia a les persones que així ho requereixin; vigilar i observar durant l’estada al bany; ajudar per

tal d’arribar fins els serveis i les dutxes adaptades; revisar i tenir cura del material i de les instal·lacions per que estiguin en bones condicions d’ús; registrar i comptabilitzar el número d’usuaris/es que han fet ús del servei; dinamitzar l’estada a la platja dels usuaris amb tècniques d’animació per realitzar activitats aquàtiques; possibilitar que tinguin relacions socials amb altres banyistes; i informar i animar als usuaris/es amb discapacitat i/o dependència de la platja i dels serveis que ofereix.

El servei començarà el pròxim dilluns 13 de juliol, i estarà operatiu de dilluns a diumenge, amb els següents horaris: a la platja de Santandria els matins de 10:00 a 13:30 i de 16:30 a 18:30 els capvespres. A sa Platja Gran, els matins de 10:00 a 13:30h.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *