El Cercle Artístic de Ciutadella dona a conèixer la companyia guanyadora de la VI Residència de Creació Teatral Premi Born La companyia La Salamandra, amb l'obra EL NINO, obté la VI Residència de Creació teatral Premi Born

Les Residències de Creació Teatral pretenen facilitar el procés de producció d’una obra teatral proporcionant una estada a Menorca, espai d’assaig i de representació a la companyia o projecte escollit i la possibilitat de mostrar a la ciutadania el fruit d’aquest treball. Així, el Cercle no s’implica sols en la creació de textos dramàtics amb la convocatòria del Premi Born, sinó que vol participar també en la producció teatral de projectes contemporanis i innovadors.

La participació en aquesta convocatòria ha estat molt elevada, doblant la de l’any anterior: s’han presentat un total de 34 projectes procedents de diferents lloc de l’Estat espanyol i de l’estranger, dels quals s’han hagut de descartar 7 per no ajustar- se a les bases. Les temàtiques són ben variades i s’ha de destacar la qualitat i trajectoria professional d’alguns dels grups i projectes presentats.

La Junta del Cercle Artístic ha decidit, després de valorar la temàtica de les diverses obres i l’adequació dels diferents projectes, atorgar la VI Residència de Creació teatral Premi Born a la companyia La Salamandra, amb l’obra EL NINO.

La companyia La Salamandra es va crear el 2011 a Caracas i des del 2015 té la residència a Barcelona. Dirigida per la dramaturga veneçolana Loredana Volpe, ha presentat durant aquests darrers anys una sèrie d’espectacles a teatres de Barcelona, Madrid i Caracas. El seu treball ha estat reconegut amb diferents beques com la d’Investigació i Innovació de les Arts Escèniques de l’Ajuntament de Barcelona 2019.

El Nino és obra de la jove dramaturga italiana Irene Petra Zani i ha estat traduïda pel reconegut crític teatral, dramaturg, traductor i professor Joan Casas, que, en adonar- se de la qualitat de l’obra, va presentar el text a la directora de la companyia, Loredana Volpe, i a l’actriu menorquina Enka Alonso, les quals van aconseguir fer-ne una lectura pública a la sala Beckett de Barcelona.

Seguint les paraules de Joan Casas, El Nino tracta un tema difícil (els abusos en la infància dins el marc de la família), però l’autora és capaç de portar-lo a un tractament poètic i dramatúrgic molt imaginatiu i potencialment molt seductor per a una actriu i també per als espectadors.

El Cercle Artístic, dins el marc del XLV Premi Born de teatre, durant dues setmanes, del 8 al 22 d’octubre, proporcionarà a la companyia un espai d’assaig i el material tècnic necessari per poder treballar i aprofundir en el projecte i portar-lo així gairebé a la seva realització.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *