El PNB puja tres escons i guanya les eleccions a Euskadi amb 31 representants Vox entra al parlament basc amb un escó, EH-Bildu puja quatre diputats mentre que Podem baixa 5 i PP i Cs, 4

El lehendakari Íñigo Urkullu.
ACN Barcelona .- El PNB ha guanyat les eleccions a Euskadi amb 31 diputats, tres més que en els comicis de fa quatre anys. Són resultats amb el 99% escrutat. La majoria absoluta està fixada en els 38. En segona posició continua EH-Bildu, que puja quatre representants i n’arriba als 22. El PSE-EE passa a ser tercera força amb un escó més, aconseguint-ne 10. En quarta posició se situa l’espai de Podem, que es queda amb 6 escons, 5 menys. Per darrere hi ha la coalició de PP i Cs, que obté 5 representants, baixant-ne quatre respecte als 9 que tenien els populars en solitari. Vox entra per primer cop al parlament basc amb un diputat. La participació ha estat del 52,8%, set punts menys que fa quatre anys.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *