La mascareta és obligatòria des d’avui a Balears

Foto: Antxón Castresana©

La mascareta és des d’avui dilluns obligatòria a les Balears en tots els espais públics oberts -independentment de la distància interpersonalment i en els espais privats en què no es pugui preservar el metre i mig entre persones. El seu incompliment comportarà multes de cent euros tot i que el Govern donarà una setmana de marge perquè els ciutadans s’adaptin a aquesta nova mesura.

L’ús obligatori de màscares en espais públics oberts -a excepció de platges i piscinas- i la prohibició de reunions de més de 70 persones a l’aire lliure i de 30 en espais tancats entren avui dilluns 13 de juliol en vigor.

Des d’aquest dilluns es podran aplicar als nous paràmetres de les multes que va anunciar divendres el Govern Balear per als que incompleixin les normes de prevenció de la pandèmia, que en el cas de les màscares seran de 100 euros però que podran ascendir fins als 600.000 per els que es lucren amb reunions o festes que superin l’aforament permès.

En el cas de les festes, ja s’han aixecat actes sancionadores al llarg d’aquest cap de setmana. No obstant això, en l’apartat de les màscares, la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro, ha informat que “es donarà uns dies perquè els ciutadans coneguin la norma i se’ls advertirà” que han de portar-la posada en tot moment, excepte en les excepcions com platges i piscines o en la pràctica d’esport.

Segons la portaveu del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, a les Illes hi ha una situació epidemiològica “molt bona”, amb 1,5 casos de covid per cada 100.000 habitants enfront de la mitjana nacional de 5,3. Per açò mateix, ha opinat, pot fer que “un baixi la guàrdia”. “No hem de relaxar aquesta guàrdia perquè el virus, la pandèmia, segueix entre nosaltres”, ha advertit, la portaveu de l’executiu Armengol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca