L’OCIM torna als escenaris de la mà de Charles Chaplin L’OCIM fa realitat el projecte de posar música a la pel·lícula “La Quimera de l’or”, unint cinèfils i melòmans en una sola cita.

Els propers 20 i 23 de juliol l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca torna als escenaris de Es Claustre i Pedra Viva amb una proposta innovadora per adreçar-se a nous publics. Gràcies a la col·laboració de la Chaplin Assosiation, que no té prevista cap més actuació en tot l’estat fins al 2022, l’OCIM recupera un dels projectes estrella de la temporada, que havia hagut d’ajornar degut a la crisis de la COVID-19.

“La Quimera d’Or” fou dirigida i protagonitzada per Charles Chaplin l’any 1925 amb l’acompanyament musical original que interpretaran, sota la batuta de Francesc Prat, 14 dels músics que integren l’orquestra de Menorca.

Dues són les cites amb el públic: dilluns 20 de juliol a les 22 h al Claustre del Carme de Maó i dimecres 22 a les 21 h al festival Pedra Viva de Lithica, festival en el què l’OCIM hi participa per primera vegada.

Les entrades es poden adquirir als portals de venda d’ambdues entitats amb un preu de 24€

L’OCIM ha treballat intensament durant les últimes setmanes per adaptar-se a la nova normativa sanitària. El proper dissabte arrancaran l’última tanda d’assajos per arribar en plena forma a la cita que unirà el món cinèfil amb el món melòman.

LA QUIMERA D’OR (1925)

Chaplin, geni incontrolable, fou el director, productor, guionista i compositor de la música que escoltarem, una banda sonora que serveix principalment per ambientar i vestir les escenes. Baix la premissa de la recerca d’or per fer-se ric, el rodamón, personatge que Chaplin feia servir per a les seves pel·lícules, es topa amb un parell d’aventurers que han descobert una fortuna. En la seva personal quimera, el Rodamón haurà d’afrontar les carències d’una zona plena de neu, el desamor, la desil·lusió i el perill. La trama de la comèdia és explicada de forma divertida i en resulta un argument net, hilarant i molt expressiu.

L’OCIM

Nascuda en el si de Joventuts Musicals de Maó l’estiu de 1998, i posteriorment també el suport de Joventuts Musicals de Ciutadella, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca va començar amb la idea d’aglutinar la majoria de músics professionals menorquins. L’any 2017 l’OCIM va emprendre un procés d’emancipació que li ha permès convertir-se en una associació independitzada. Des de llavors, l’orquestra ha continuat creixent en nombre de concerts i produccions pròpies.

FRANCESC PRAT, director artístic

Director d’orquestra i compositor que s’apropa a la música amb mentalitat oberta i reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que es sent especialment atret. Des de l’any 2018 és director artístic de l’OCIM. Va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat i va prosseguir els seus estudis de oboè, piano i teoria al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment es graduà en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

VENTA D’ENTRADES A

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *