Més de 150 països volen participar en una aliança mundial per garantir l’accés “equitatiu” a la vacuna de la covid-19 El mecanisme asseguraria una quota de dosis mínima als estats integrants

ACN Brussel·les .- Més de 150 volen participar en l’aliança mundial GAVI per garantir l’accés “equitatiu” a la vacuna de la covid-19. Fins a 75 governs que finançaran la recerca d’una vacuna han mostrat interès a apuntar-se a la iniciativa. Se sumen així a uns 90 països pobres que aporten donacions voluntàries a la recerca de la vacuna. Tots aquests estats s’asseguraran una quota de dosis mínimes de la vacuna gràcies a un mecanisme anomenat COVAX, segons informa l’aliança GAVI. Entre els països desenvolupats que han expressat interès a participar hi ha el Canadà, Finlàndia, el Regne Unit o el Japó.
GAVI és una aliança publico-privada que promociona l’accés a les vacunes als països pobres. Entre els principals implicats hi ha l’OMS, UNICEF, el Banc Mundial i també la fundació Bill i Melinda Gates.
Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *