Unides Podem demana ampliar les plantilles de policies locals dels municipis de les Balears Esperança Sans ha assegurat que "si abans ja era necessari que els municipis puguin ampliar la seva plantilla de policies locals, ara amb la COVID ho és encara més"

Unides Podem insta el Govern a seguir impulsant de manera coordinada amb la FELIB i els ajuntaments de les Illes Balears els processos selectius d’estabilització i ampliació de les plantilles de policies locals dels municipis de les Illes.

Així ho ha demanat la formació en una Proposició No de Llei (PNL) signada amb els socis de govern per la qual s’insta a l’Executiu a iniciar els cursos bàsics de formació de Policies Locals un cop hagin finalitzat els processos selectius, seguint el establert a la Llei de Coordinació de Policies Locals.

La portaveu adjunta de el Grup Parlamentari i diputada, Esperança Sans, ha assenyalat durant la Comissió d’Afers Institucionals de la cambra que “la formació dels membres dels cossos de la policia local és fonamental perquè exerceixen una funció bàsica en quant a la seguretat ciutadana i solen ser el primer contacte amb la ciutadania quan succeeix algun fet al seu municipi “.

“Hem vist com amb la nova situació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, i també la policia, s’han vist desbordats davant les noves mesures de prevenció aplicades per fer front a la COVID-19”, ha indicat la diputada. Per això, ha apuntat que “si abans ja era necessari que els municipis puguin ampliar la seva plantilla de policies locals, ara ho és encara més”.

Així mateix, Sans ha defensat que “per ampliar i millorar les plantilles cal realitzar els processos selectius per part dels ajuntaments i, un cop acabats aquests processos selectius, s’han d’iniciar els cursos bàsics de formació per part de Govern”.

“És fonamental seguir impulsant aquests processos i aquests cursos de formació per donar resposta a les necessitats i millorar les plantilles de les policies locals dels municipis”.

La iniciativa, que ha estat aprovada, també insta l’executiu balear a estudiar la implantació dels mitjans necessaris per poder dur a terme els cursos bàsics de Policies Locals a l’illa de Menorca i a l’Illa d’Eivissa. “Resulta necessari i és molt important que les illes de Menorca i Eivissa també puguin comptar amb els mitjans necessaris per poder realitzar els cursos bàsics de Policies Locals”, ha sentenciat la portaveu.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *