Actes 8 Març

Finalitza la campanya de l’albercoc porrerenc A Menorca arriba mitjançant les cooperatives i els supermercats Eroski

De tota la vida Porreres ha estat un municipi dedicat a la sembra, collita i transformació de l’albercoc, tot un signe d’identitat del poble, i els darrers anys ha esdevingut gairebé l’únic de les Illes Balears dedicat a aquestes tasques, essent la Cooperativa Agrícola de Porreres un referent quan parlam d’aquest fruit.

Tot semblava indicar que la d’enguany seria una bona collita, amb unes previsions de preu de venda avantatjoses pels pagesos. Hem de recordar que la collita del 2019 va ser molt escassa. Finalment les expectatives no s’han complert del tot, però des de la cooperativa de Porreres, Esperança Móra, la seva gerent, mostra la seva satisfacció: “La qualitat ha estat bona, els albercocs tenien un gran sabor, i si bé es pensava que el preu seria més elevat, no ens podem queixar. A la cooperativa defensam uns preus justs pels nostres socis”.

En total s’han recollit 16.500 quilos de les següents varietats: 4.500 de palabras, l’albercoc primerenc, 600  de rojo carlet, 5.000 de canino i 6.400 de galta vermella. Els preus de venda  al detall han estat d’entre 2.5 i 3.5 euros, la cooperativa complint la seva missió, trasllada el valor del producte directament als pagesos i pageses productors d’albercocs.

El que ha passat enguany, és que hi ha hagut més demanda que producció, així, només s’han enviat a majoristes 1.200 quilos de la producció, “quan n’haguéssim pogut enviat 10 tones si les haguéssim tengut perquè l’ens estaven demanant”, explica Móra.

La particularitat dels albercocs que arriben a la cooperativa de Porreres és que tots són de cultiu de secà, fet que junt amb les terres del municipi els confereix un gust i aroma molt apreciat arreu de els Illes. Móra es mostra agraïda, “vull agrair a la població balear l’interès en gaudir de l’albercoc de Porreres, i alabar els pagesos pel gran producte que han lliurat, si ha tengut tan bona qualitat és perquè ells i elles han fet una bona feina”, i esperançada, “esperem el proper any poder mantenir els bons preus i la qualitat, i que el relleu generacional s’acosti a les explotacions d’albercoc”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.