Avui el Setmanari El Iris compleix 77 anys La capçalera en va complir 107 el passat primer d'abril

Degà de la prensa escrita de l'Illa
Degà de la prensa escrita de l’Illa

Un 17 de juliol de 1943 neixia el Setmanari El Iris, que agafava el relleu a Ciutadella d’El Iris Diari Catòlic, fundat al 1913 i desaparegut al 1936. Va ser l’empresari Josep Al·lès Quintana que va aconseguir un acord amb el Bisbat de Menorca per a tenir la capçalera de l’antic diari on un primer d’abril de 1913 havia començat a fer feina com a repartidor del nou mitjà de comunicació, del que 30 anys després en seria el propietari.

Amb el suport d’uns joves compromesos amb la informació i la cultura, a més de persones del prestigi dels apotecaris Cavaller i Martí Bella, el metge Pere Henàndez, els capellans Martí i Camps i Salord i Farnès, el folklorista i investigador Josep Pons Lluch, i el docent Antoni Mesquida Cavaller, entre altres van fer realitat aquell projecte de que Ciutadella tornès a tenir un mitjà de comunicació local. El primer director va ser Ramon Cavaller Triay, Marc Mascaró Montero el cap de redacció, Joan Salord Comella, cap d’esports i Josep Al·lès Quintana editor i impressor.

Han passat 77 anys, hem passat de la dictadura a la democràcia, de la tipografia a l’era digital, però sempre aquella frase de la capçalera ha estat present en la nostra manera de fer: “Informació i Cultura”, a l’abast de tota Ciutadella, perquè també la tasca social del Setmanari El Iris ha estat més que present al llarg d’aquestes gairebé 8 dècades.

Avui el Setmanari té un nou fill o germà petit, que és eliris.cat, el seu nou diari digital que serveix com a complement informatiu en un món, el de la comunicació on les notícies volen i se’n generen moltes. És per açò que els contiguts del diari digital i del setmanari són diferents, i a la vegada complementaris.

El Setmanari El Iris és premsa de proximitat, slow press, aquella premsa de prestigi que es llegeix a poc a poc, que té una vigència que va més enllà de les 24 hores d’un diari i que està nodrida de contingut propi, i pensant amb els lectors.

Des d’aquestes pàgines volem agrair als subscriptors, als anunciants, al personal de Setmanaris i Revistes el suport que ens brindau perquè cada setmana des d’aquell 17 de juliol de 1943, ens espereu a ca vostra i arribem als vostres cors amb aquesta informació i cultura, que sempre serà amb la defensa de la nostra llengua, el nostre principal objectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.