Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 72 % Totes les unitats de demanda segueixen en l’escenari de normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de juny, se situa en el 72% de mitjana, un punt menys que al mes de maig. El descens és generalitzat a totes les illes: A Formentera es passa del 59% al 51%; Eivissa cau del 54% al 51%; Menorca, del 66% al 64% i Mallorca, del 75% al 74%. Tot i això, la situació general és molt millor que fa un any, quan se situava al 55%.

L’escenari de juny és igual que el de maig, ja que totes les unitats de demanda (UD) de l’arxipèlag fa tres mesos que es troben en normalitat – una situació que es dona des de fa més de 8 mesos – i, en conseqüència, totes es troben en l’escenari de normalitat.

Les escasses precipitacions de juny han implicat un descens generalitzat dels nivells degut al drenatge natural dels aqüífers, que ha estat major a Tramuntana (Nord i Sud). Sigui com sigui, cal tenir en compte que, per al canvi d’escenari, han de passar tres mesos en una situació determinada, els pròxims canvis d’escenaris no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.