Actes 8 Març

L’Ajuntament de Ciutadella posa en marxa Tast de Cultura, un cicle per potenciar la cultura, el patrimoni i els productes locals Binitord, Son Piris, Torre d’en Quart i Son Felip seran els escenaris d’unes cites que inclouran tastos de productes i actuacions de tota mena

Sota el nom de Tast de Cultura, l’Ajuntament de Ciutadella ha impulsat un cicle que vol posar a l’abast de tothom cultura, patrimoni i producte de proximitat. El cicle començarà dimarts vinent, 28 de juliol, a Binitord, i seguirà –sempre en dimarts– a Son Piris (11 d’agost), Torre d’en Quart (25 d’agost) i Son Felip (8 de setembre).

Tast de Cultura s’emmarca dins el pla de mesures elaborat per l’Ajuntament amb l’objectiu de minvar els efectes adversos en l’economia i la societat arran de la Covid-19. Dins aquest pla, s’ha establert un bloc de mesures d’estímul al sector cultural i entre aquestes hi figura la promoció de la contractació d’artistes i companyies locals i el disseny  d’un programa d’arts escèniques a l’aire lliure a través de la Fundació Ciutadella Cultura, que reforci tant l’activitat cultural com la conservació del patrimoni i la promoció del producte local.

El cicle, doncs, vol posar sobre la taula un projecte que aglutini cultura, coneixement del patrimoni cultural i natural, i promoció del producte local. Tot plegat, a més, amb activitats a l’aire lliure i amb control d’aforament, sempre seguint les recomanacions sanitàries i el distanciament social.

És per això que s’ha elaborat un programa d’activitats a diferents llocs de Menorca (finques rústiques) on poder realitzar activitats que aglutinin els tres camps, de manera que el format es repetirà en les quatre jornades previstes: coneixement de patrimoni cultural i natural de l’illa, realització d’una activitat cultural (música, dansa, teatre, poesia…), i promoció del producte local a través d’una degustació i venda de producte local, preferentment del producte de la pròpia finca.

Entrant més en detall en el programa, la cita inaugural, el 28 de juliol a Binitord, inclourà una visita a la bodega i una explicació sobre el procés d’elaboració del vi, a més d’un tast de vins i el concert ‘Anades i tornades’ del quartet de corda format per Josep Mascaró, Nina Juanico, Adrià Gorries i Pau Marquès, amb la narració a càrrec d’Anna Gornés.

A Son Piris, l’11 d’agost, es podrà gaudir d’una xerrada sobre l’elaboració tradicional del formatge menorquí, una visita a la finca i un tast de formatge i tast de productes locals, tot amenitzat per l’actuació de Clara Gorries i Pere Arguimbau.

El cicle seguirà el 25 d’agost a Torre d’en Quart amb una explicació i visita a la torre medieval, un tast de formatges de la finca i productes menorquins i un concert del grup Cala Joia.

Finalment, el 8 de setembre, Son Felip tancarà el cicle acollint una xerrada sobre L’ANEI de la Vall i el projecte d’agricultura sostenible de Son Felip-Algaiarens’, un tast de productes i oli de la finca i l’obra de teatre ‘Una nit vaig somiar que vivia a Menorca’, amb Rodo Gener.

El preu de les localitats serà de 15€ per jornada i persona, i inclou l’autobús d’anada i tornada, ja que no es permet anar-hi en vehicle particular (el bus sortirà des de la plaça dels Pins-avinguda Negrete, a les 18.30 hores en les dos primeres jornades i a les 18.00 a les dos darreres). La compra online d’entrades es pot fer al web www.nanaventura.es i de manera presencial anticipada a Can Saura cada divendres, dissabte i dilluns anteriors a l’activitat, de 10.30 a 13.30 i de 18.30 a 20.30 hores.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.