Actes 8 Març

Les mocions del PP portaran a comparèixer a Joana Gomila i la regidora regidora de l’escorxador, Sandra Moll L'alcaldessa i la regidora de l'escorxador a causa d'l'escàndol de les aglomeracions a Sant Joan i la l'augment d'un 1.034% en les factures de l' escorxador.

L’alcaldessa compareixerà per la falta de prevenció en compliment de les normes sanitàries durant Sant Joan, segons ha informat el Grup Municipal del PP a Ciutadella.

Joana Gomila és cridada a compadir en el pròxim ple de setembre davant la falta de “Qualsevol tipus de mesures de les sol·licitades per les autoritats sanitàries durant les aglomeracions de Sant Joan”, en uns fets que Antoni Juaneda va qualificar com a greus després de la revisió de l’acta de l’única reunió de comitè de la junta de seguretat local el passat 9 de juliol amb motiu de les festes de Sant Joan, i en la qual segons explica, “sembla més una tertúlia que un tema de seguretat de què no es desprenen mesures de cap tipus “. Sol·licita també “informació sobre la manca de presència policial davant uns fets previsibles”, i ha recalcat les conseqüències turístiques col·laterals d ‘una notícia que va saltar als mitjans nacionals transmetent una sensació d’inseguretat com a destinació turística que va arribar a provocar-nos vergonya”. Antoni Juaneda també ha recalcat que, “realitzar més d’una reunió de la junta de seguretat local en temps de Covid hauria estat el més  responsable”, un motiu més pel qual “el canvi de torn de la policia local no és suficient excusa per la falta de previsió i presència policial “. El PP ha decidit instar l’alcaldessa a comparèixer com a responsable primària única de l’esdevingut en el primer toc de Fabiol.

Sota la màxima de que aquests fets “eren evitables perquè eren previsibles”, com va afirmar Juaneda, la regidora del PP Joana Maria Pons va sol·licitar més seguretat sanitària durant les aglomeracions de persones en actes organitzats per l’ajuntament com el Festival de Cinema, que va denunciar falta de mesures com gel netejador de mans en els actes organitzats per l’Ajuntament, així com aglomeracions innecessàries pels que va sol·licitar informes sobre aquestes mesures. La petició que va ser denegada pel regidor de cultura Andreu Cardona i l’alcaldessa. Una mostra de falta de transparència davant les mesures sanitàries que l’ajuntament de Ciutadella pren per evitar la transmissió de l’Covid, segons ha declarat a eliris.cat, Joana Maria Pons.

Compareixença de Sandra Moll

Foto: Antxón Castresana©

Joan Benejam,es va fer càrrec de la moció que portarà a comparèixer a la regidora Sandra Moll sobre l’increment de les factures de l’escorxador en un 1.034%, i que ja ha estat presentada denúnica davant de la Fiscalia per la presidenta de la junta local del PP de Ciutadella, Joana Maria Pons, per investigar un possible cas de malversació. Benejam,  va adduir que, “el prestador de servei argumenta l’actualització de l’IPC de forma unilateral, presentant una anàlisi econòmica pobre que és aprovada per l’ajuntament amb un increment de l’1.034%”, el que es tradueix en un pagament de 17.000 euros més a la factura mitjana mensual, un increment que suposaria un total de 204.000 euros més de mitjana per aquest servei. Tot això en contra del segon informe de la secretària d’intervenció presentat al mes de març en el qual després de ser estudiat pel regidor del PP Joan Benejam, i no per la pròpia regidora de l’escorxador, “es rebutgen els pagaments realitzats a l’empresa i insta a refer els preus d’acord amb l’IPC elaborat pel tècnic “, no per l’empresa adjudicatària. Benejam afirma que “Les factures que l’ajuntament aprova i paga estan signades pel tècnic de l’àrea i de la regidora”, incomplint així la normativa com testifiquen els informes de la secretària d’intervenció.

Les dues compareixences tindran lloc en el pròxim ple de setembre i tenen com a finalitat aclarir uns fets que el PP de Ciutadella qualifica com a molt greus, ja que actuen en contra de la seguretat ciutadana i posen en dubte la capacitat de gestió econòmica de l’equip de govern en uns moments d’acusada crisi econòmica i sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.