El FOGAIBA ha abonat 30,6 milions d’euros en ajudes al sector primari de les Balears durant el primer semestre de 2020

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha executat el pagament de 30.636.539,51 euros en ajudes als pagesos, ramaders, pescadors i cooperatives de les Balears durant els primers sis mesos del 2020. En concret, es tracta de 17.668.504,71 euros de les línies d’ajuda finançades amb el FEADER, 7.157.841,48 euros en línies finançades pel FEAGA i 5.810.193,32 euros en línies d’Ajudes d’Estat, Organització Comuna de Mercats (OCM) i de pesca. Segons el gerent del FOGAIBA, Mateu Morro, “s’ha fet un esforç importantíssim per pagar les ajudes de l’any en curs i també les pendents, especialment en un moment com l’actual, agreujat per la crisi de la COVID-19”.

Les línies d’ajuda finançades amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) corresponen al Pla de Desenvolupament Rural (PDR). En concret, el FOGAIBA ha abonat 6,4 milions d’euros en l’ajuda de pagament compensatori per limitacions en zones específiques; 1,1 milions d’euros en l’ajuda de pagament compensatori per zones de muntanya; 3,5 milions d’euros per inversions en explotacions agràries; i 2,04 milions d’euros en projectes de transformació, comercialització o desenvolupament de productes, entre d’altres.

Les línies d’ajuda del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) són pagaments directes als agricultors i a les mesures destinades a regular i donar suport als mercats agrícoles.El FOGAIBA ha pagat 3 milions en concepte de pagament bàsic i 1,5 milions d’euros, de pagament verd; 897 mil euros en la línia de fruits de closca i garroves; 542 mil euros a les explotacions d’oví i 238 mil euros al programa de consum de fruites i llet a les escoles, entre d’altres. Finalment, en les Ajudes d’Estat, OCM i Pesca el FOGAIBA ha abonat 2,5 milions d’euros en manteniment de paisatge agrari (finançat amb l’ITS-Impost de Turisme Sostenible-), 590 mil euros en el foment de productes de qualitat, 458 mil euros en agrupacions de defensa sanitària (ADS), 425 mil euros en inversions en marges i tancaments (finançat amb l’ITS)i 100 mil euros en la paralització temporal de pesca, entre d’altres.

Gairebé 1,5 milions d’euros abonats aquest juliol

El FOGAIBA ha abonat 1.465.085,87 euros en ajudes al sector primari durant aquestes setmanes de juliol. Es tracta d’ajudes finançades pel FEADER, el FEAGA i la CAIB (entre elles, també amb l’ITS). Entre aquestes ajudes, hi destaca un pagament de 426.000 euros en ajudes als escorxadors de les Balears.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca