El registre oficial de tortugues marines rescatades i recuperades a les Illes Balears arriba al número 1000 Els dos darrers exemplars han estat amollats, aquesta setmana, a Calvià

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat, aquesta setmana, en l’amollada de dues tortugues marines (Caretta caretta) organitzada per Palma Aquarium i Save the Med i que ha comptat amb la col·laboració de Port Adriano, al municipi de Calvià. Els dos exemplars s’han batiat com a Gloria i Ayram.

L’exemplar Gloria, de 52 kg, és el número 1.000 que s’allibera després de ser rescatat i recuperat d’ençà que, el 1993, es van començar a registrar de manera sistemàtica els avaraments. Aquesta tortuga fou rescatada per Save the Med a principis de juliol en aigües del Parc Nacional de Cabrera. La van trobar emmallada i fou traslladada al Centre de Recuperació del Palma Aquarium, entitat que s’encarrega, a petició del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), de la recuperació d’aquests animals.

El Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB), ha col·locat un dispositiu electrònic a la closca d’aquest exemplar. Això permetrà tenir dades, en temps real, de la posició i profunditat d’immersió de l’animal, així com de la temperatura de la mar. Personal tècnic del COFIB i del Palma Aquarium han aprofitat aquesta ocasió per formar-se en la instal·lació d’aquests dispositius per poder aplicar-ho a les Caretta caretta que han nascut o naixeran a les Illes Balears.

Aquesta feina forma part del projecte ‘Libera’, de Seo Birdlife, finançat per Ecoembes i la Fundació Reina Sofia.

Per la seva banda, Ayram, de 15 kg, va ser rescatada per un equip del Palma Aquarium després de rebre l’avís d’un pescador. La tortuga va ser traslladada a l’Hospital Veterinari Aragó, on se la va tractar de la pneumònia i obstrucció parcial del tracte digestiu que patia i posteriorment es va traslladar al Centre de Recuperació, on va completar el tractament.

El conseller ha destacat la feina feta pels equips que han possibilitat la feina de recuperació de les dues Caretta caretta, així com la tasca d’investigació posterior a través de projectes com l’engegat pel SOCIB i SEO Birdlife. En aquest sentit, Mir ha assegurat que aquestes tasques són «imprescindibles no només per a la conservació de la biodiversitat de la nostra mar, sinó per adaptar-nos a les noves situacions que ja ens estam trobant, com la posta d’aquests animals a les costes de les Illes Balears».

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca