Unides Podem demana Aena que rectifiqui i construeixi una torre de control a Menorca El diputat d’Unides Podem i coordinador d’EM-EU, Pablo Jiménez es pregunta “quins interessos hi ha per no voler construir la torre de control convencional”

Unides Podem expressa la seva decepció per la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la implantació d’un nou Sistema de Control Remot a l’Aeroport de Menorca i exigeix al Govern Balear i el Govern central a demanar una rectificació a Aena.

Lamentem que no s’hagi tingut en consideració a les institucions públiques, Consell Insular de Menorca i Govern Balear, així com les reiterades advertències dels treballadors de la infraestructura aèria menorquina, i la Unión Sindical de Controladores Aéreos (USCA).

El diputat d’Unides Podem al Parlament balear i coordinador insular d’Esquerra de Menorca-Esquerra Unida, Pablo Jiménez demana explicacions.

“No sabem per quins motius Aena ha decidit no construir una torre de control convencional, i més, després d’aprovar-se l’any 2017 en Consell de Ministres i en 2019 estar pressupostada a la planificació de l’ens. Desconeixem els interessos que provoquen que aquesta infraestructura no és construeixi”, assenyala.

D’altra banda, Unides Podem considera que compatibilitzar el Sistema de Control Remot amb una nova Torre de Control convencional és el millor dels escenaris per a l’illa.

“No estem en contra del control remot, però la torre convencional es necessària per una qüestió de seguretat. Menorca és un dels aeroports més estacionals del món i l’increment del tràfic aeri durant els mesos d’estiu requereix tots els mitjans possibles per a preservar el bon funcionament del servei”, reivindica.

Cal recordar que Unides Podem va demanar al Consell de Menorca, mitjançant una proposta d’acord, “instar Aena a executar les obres pressupostades i planificades per a la construcció d’una torre de control física a l’Aeroport de Menorca”. De la mateixa manera, es va fer el mateix al Parlament balear, aprovada per la majoria de la cambra, amb l’objectiu d’assegurar el correcte funcionament de la instal·lació aeroportuària.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.