Adicae lamenta que el govern espanyol no limiti els tipus d’interès de les targetes ‘revolving’ L'associació assegura que l'administració "no ha volgut enfrontar-se al poder de la banca"

ACN Barcelona .- L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) opina que les targetes ‘revolving’ necessiten “un major control” i lamenta que el govern espanyol no hagi limitat els tipus d’interès d’aquest producte financer en l’ordre ministerial publicada aquest dilluns. A través d’un comunicat, Adicae considera que l’administració “no ha volgut enfrontar-se al poder de la banca i no ha volgut anar més enllà per defensar als consumidors”. Tot i que l’associació veu amb bons ulls la nova normativa, assegura que l’ordre ministerial “no soluciona l’arrel del problema”. En aquest sentit, recorda la primera sentència del Suprem en relació amb les ‘revolving’ que va decretar que un tipus d’interès superior al 20% era considerat “usura”.
Fonts del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital van assegurar que es va estudiar la introducció d’un topall en aquest sentit, però finalment van decidir no aplicar-lo perquè hauria sigut “contraproduent” pels mateixos clients. Per altra banda, el govern espanyol va defensar que les exigències que han de complir els bancs són “més que suficients” per evitar que es produeixin situacions on el crèdit sigui impossible de retornar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.