El Govern apel·la a l’experiència adquirida amb el pla pilot turístic per establir ara el corredor segur amb el Regne Unit La ministra Reyes Maroto anuncia a Eivissa un pla específic d’inversions per reactivar el sector turístic de les Balears

El Govern de les Illes Balears apel·la a l’experiència adquirida amb el pla pilot per al reinici de l’activitat turística, que es va dur a terme al final de juny amb Alemanya, per establir ara un corredor segur amb el Regne Unit que permeti que els turistes no hagin de fer quarantena quan tornin al seu país.

Així ho ha sostingut aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la compareixença que ha ofert a Eivissa acompanyada de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí.

Armengol ha explicat que la proposta feta al Govern d’Espanya perquè negociï l’establiment d’aquest corredor segur amb el Regne Unit des de les Balears se sosté sobre aquesta experiència prèvia positiva de pla pilot «i torna a estar pactada amb el sector turístic de les Illes Balears».

La presidenta ha recordat que el corredor establert en el seu moment amb Alemanya també va permetre salvar la quarantena que hi havia en aquell moment, «i des del rigor i el compromís vàrem demostrar que som una destinació segura per als visitants i per als residents, i ara podem tornar a fer-ho».

La cap de l’executiu ha recordat que el Regne Unit ha exclòs les Balears i Canàries de la seva recomanació de no viatjar a Espanya i que diverses companyies britàniques mantenen els seus vols, i ha remarcat que la quarantena no està justificada per als turistes que tornin de les Illes Balears perquè l’evolució epidemiològica dels darrers catorze dies demostra que és millor que la que hi ha al Regne Unit.

Armengol ha agraït a Reyes Maroto la ràpida resposta del seu Ministeri i del Govern d’Espanya per defensar la proposta feta des de les Balears i ha confiat que aviat es trobarà la solució per establir el corredor segur amb el Regne Unit.

La ministra Reyes Maroto, d’altra banda, ha valorat la tasca feta pel Govern de les Illes Balears i la col·laboració mantinguda amb el seu Ministeri tant pel que fa a l’establiment del pla pilot i els corredors segurs com a les mesures per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19. Per això, la ministra ha anunciat que hi haurà un pla específic d’inversions per reactivar el sector turístic de les Balears amb una sèrie de projectes tractors que es negociaran amb el Govern de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.