Actes 8 Març

Planas diu que la situació a Espanya està “controlada” i que el risc és similar al que hi ha a la resta de la UE Destaca els “vincles” amb el Regne Unit i diu que l’executiu intenta que el govern britànic faci una “clarificació”

El ministre d’Agricultura, Luis Planas

ACN Madrid .- El ministre d’Agricultura, Luis Planas, insisteix que la situació a Espanya està “controlada” i que els riscos que hi ha són similars als que té la resta de la UE. En una entrevista a Antena 3, el titular d’Agricultura ha dit que la quarantena anunciada per part del Regne Unit és una decisió “sobirana” i “perfectament legal” però que els vincles entre els dos països són “molt intensos” i que “això hauria de portar a una clarificació, que és el que està intentant el govern espanyol en les darreres hores”. Planas ha atribuït la situació a un “nerviosisme ambiental” i ha admès que l’executiu era conscient que aquest seria un estiu “particularment difícil”.

En aquest sentit, ha dit, a més, que el Regne Unit es troba fora de la UE i en un període de transició que no el “vincula” amb les decisions dels 27 estats membre.

El ministre ha insistit que estan “navegant” en aigües que no coneixen i que l’objectiu es aconseguir la confiança i l’element de seguretat “necessari en qualsevol activitat turística”. “Crec que els turistes britànics que viuen aquí són testimonis que la situació està sota control”, ha afegit.

En relació a les recomanacions de França i de Bèlgica, Planas que s’entenen des del punt de vista de la “prevenció” però que en cap cas implica una “restricció o tancament de fronteres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.