Exceltur carrega contra Fernando Simón i reclama una “major anticipació diplomàtica” al govern espanyol Demana evitar "alarmismes equívocs que comportin decisions radicals" arran de les recomanacions d'alguns estats europeus

ACN Barcelona .- Exceltur ha criticat ha exigit al govern una “major anticipació diplomàtica” i “una millora de la comunicació sanitària interna i externa per no suscitar alarmismes equívocs que comportin decisions radicals” després de les declaracions del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en què aprovava que el Regne Unit imposés una quarantena perquè desincentivaria la visita dels turistes britànics i després que paral·lelament altres països, com França, Noruega, Bèlgica i Holanda, hagin recomanat no viatjar a l’Estat. Per l’associació, les declaracions de Simon són “inacceptables” i recorda el “daltabaix” entre els empreses del sector, que ja han perdut més de 10.000 milions del seu valor a la borsa.

En un comunicat, Excletur lamenta que mai no s’havien “sentit més desemparats” per un portaveu del govern espanyol i que “avalés” les decisions dels estats europeus que recomanen als seus ciutadans no viatjar a l’Estat. Segons afirma, les explicacions que va donar estaven “mal exposades” i que responien a una “manca de voluntat per contrargumentar amb dades” que poguessin neutralitzar les explicacions dels estats europeus.

Per tot plegat, l’entitat exigeix una “intensa acció diplomàtica” amb l’objectiu de “reconduir i neutralitzar amb dades científiques i explicacions més convincents els recels” causats per l’evolució de la covid-19. Segons Exceltur, alguns dels països que han desaconsellat viatjar a l’Estat estan en una situació pitjor, en referència al Regne Unit. L’associació reitera que els efectes de la quarantena seran “devastadors” per a l’activitat i l’ocupació i pronostica que la temporada turística acabarà anticipadament, deixant molts negocis sense obrir i insolvents.

D’altra banda, el sector també reclama almenys 30.000 milions d’euros dels 140.000 MEUR que rebrà el govern espanyol del fons europeu de reestructuració en similar proporció entre transferències i crèdits, juntament amb una quantitat als nous Pressupostos Generals de l’Estat que superi “amb escreix l’exigua quantitat” dels darrers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.