El 82% de les modalitats esportives han confirmat la participació en els jocs esportius en edat escolar la pròxima temporada

Des del programa d’Esport en Edat Escolar del Departament d’Esports del Consell Insular de Menorca es proposa un canvi de paradigma pel que fa a l’esport en edat escolar.

S’aposta per uns Jocs Esportius on conviuen les trobades lúdiques amb un nou model de competició, basat en l’educació integral. Així, de cara a la temporada 2020-21 es proposen canvis per tal d’assegurar una educació en valors a través de l’esport en les categories d’iniciació, és a dir, en les categories benjamí i aleví.

El nou model permetrà fer partícips tots els agents que formen part de la competició (jugadors i jugadores; tècnics i tècniques; famílies; i formadors i formadores del joc) mitjançant una classificació integrada que inclourà els resultats esportius, però que també valorarà actituds i comportaments dels agents implicats.

Ara per ara, el 82% de les modalitats esportives han confirmat la seva participació en els Jocs Esportius en Edat Escolars. El Consell Insular de Menorca ha treballat amb les diferents Federacions esportives a fi d’adaptar-se a la realitat de cada esport.

El Departament d’Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca valora molt positivament la implicació de les diferents federacions i clubs esportius que permetrà implantar un model de formació i competició a Menorca que aposta per l’educació en valors.

La temporada que ve, un total de 4000 esportistes federats competiran dintre del programa Esport en edat escolar. Concretament, els esportistes de les categories benjamí i aleví ho faran en el nou format de Jocs Esportius que inclou trobades lúdiques i una competició amb classificació integrada.

Les modalitats que participaran en els JEEE són: Bàsquet, volei, atletisme, tenis taula, hípica, natació, bàdminton, judo, vela, piragüisme, tir amb fona, ciclisme, tir amb arc, karate i golf.

Per altra banda, s’està treballant amb federacions com gimnàstica i tenis per acabar de concretar els aspectes que regiran la competició en aquests esports.

La modalitat d’escacs té un programa educatiu alternatiu i complementari amb els jocs esportius escolars.

Finalment, el futbol ha decidit no participar en la línia competitiva dels jocs esportius escolars basats en una competició amb classificació integrada en les categories benjamí i aleví.

Amb l’objectiu d’arribar als infants d’entre 6 i 11 anys que no estan vinculats a cap club esportiu, s’obrirà la participació en les trobades lúdiques de caràcter multiesportiu a tots els centres educatius de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.