La 31 edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca serà online i monogràfica sobre la pandèmia de la Covid-19 Els membres del Consell Acadèmic estan enllestint el programa d’enguany en col·laboració amb el Consell Insular i les diferents administracions que participen en l’organització de l’Escola.

Del 16 al 23 de setembre, l’Escola de Salut Pública de Menorca celebrarà enguany la seva 31 edició amb un format completament diferent a les convocatòries d’aquests últims trenta anys. Per primera vegada serà online i monotemàtica, amb un programa dedicat íntegrament a la pandèmia de la Covid-19. Així ho han decidit els membres del Consell Acadèmic de manera consensuada amb el Consell Insular de Menorca i les administracions que col·laboren en la seva organització.

L’aposta per mantenir l’Escola a l’agenda del setembre però amb una edició virtual respon, per una banda, a la incertesa que hi ha al voltant de la situació que es pugui viure a les portes de la tardor davant una segona onada i un repunt de contagis pel coronavirus, que obligaria a tots els professionals de la salut pública i l’epidemiologia a centrar-se en la seva tasca assistencial. El gran volum de feina que implica l’organització d’aquesta trobada al Llatzeret de Maó, que cada any mou al voltant de 600 participants, també ha estat un factor clau a l’hora d’optar per un format virtual que aporti seguretat i tranquil·litat a tot l’equip humà que treballa per aconseguir que l’Escola sigui tot un èxit i un referent en el seu àmbit.

Pel que fa als continguts, des de l’organització s’ha considerat que l’Escola de Salut de Menorca és l’espai idoni per donar peu a un anàlisi en profunditat al voltant d’una pandèmia que ha posat en màxima alerta a la comunitat científica mundial. “L’objectiu és donar respostes a totes les preguntes noves que ens ha generat la Covid-19”, assegura el director acadèmic de l’Escola, Esteve Fernández. En aquest sentit, el programa que s’està acabant d’enllestir vol posar damunt la taula, tant la repercussió que ha tingut la malaltia en diferents aspectes de la salut públic, com també la manera com s’ha gestionat aquesta crisi sanitària
Tot i el canvi de format, l’Escola vol mantenir l’esperit d’espai de reflexió i de convivència que sempre ha caracteritzat aquesta cita al Llatzeret fent possible que es puguin compartir les experiències viscudes durant tots aquests mesos en què els professionals sanitaris s’han bolcat en el control de la situació. Així mateix, aquesta edició 2020 online també vol fer partícips als assistents de la màgia i l’encant de l’antic recinte sanitari del port de Maó, amb una història i un passat que ens connecta amb la situació de contagis, confinament i quarantena que ens ha tocat viure en el present.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.