AmarArt, amb la menorquina Assumpta Pons, actua dilluns al Claustre del Seminari de Ciutadella Amb l’estrena a Menorca d’una obra dedicada per Brotons

Encara que com a grup no fa tanta estona que es van unir de forma estable, sí que els integrants d’AmarArt es coneixen i han tocat plegats en altres formacions més amples des de fa una vintena llarga d’anys, sobretot a l’Orquesta de Radio Televisión Española RTVE, amb destacades trajectòries paral·leles també com a solistes i professors.

Normalment, AmarArt, amb seu a Madrid i interpretant “belleses sonores a través del rigor musical, la passió i l’entusiasme”, actua com a quartet de cordes, considerat com un dels millors de l’actualitat a Espanya, com ja van demostrar l’any passat mateix al Festival de Música de Maó amb l’afegit de la clarinetista menorquina Ona Cardona. Però sovint, depenent del programa i les circumstàncies, AmarArt també es desdobla en altres formats, com ara el de trio de cordes amb flauta amb què es presenten a Ciutadella, en el que serà tercer concert del 48è Festival de Música d’Estiu que organitza Joventuts Musicals de Ciutadella, aquest proper dilluns 3 d’agost a les 21 hores al Claustre del Seminari.

Per a l’ocasió, AmarArt estarà integrat per la violista Rocío Gómez, actualment i entre d’altres també solista de l’Orquesta de Cámara Reina Sofía i professora al Conservatorio Teresa Berganza de Madrid; el violoncel·lista Ángel García Jermann, un dels més destacats de la seva generació a Espanya amb aquest instrument i catedràtic de violoncel al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid; i per la violinista menorquina Assumpta Pons Casas (Alaior, 1974), també fundadora d’AmarArt ja fa uns anys i que tocà durant una dècada (hi entrà en 1998 i manté la seva plaça en excedència) a l’Orquesta de RTVE, actualment combinant la faceta concertística amb la de professora de violí del Conservatorio Teresa Berganza de Madrid. Junt amb el trio de cordes hi actuarà el prestigiós flautista nascut a la província de Ciudad Real Miguel Ángel Angulo, entre d’altres solista de l’Orquesta Nacional de España i professor del Conservatorio Superior de Música Musikene al País Basc.

La novetat principal del programa que oferiran al Claustre del Seminari de Ciutadella serà l’estrena a l’Illa del Flute Quartet Op 136 bis de Salvador Brotons (1959), reconegut compositor molt vinculat a Menorca, una peça que el músic català creà especialment per a AmarArt i que va ser estrenada oficialment ara just fa un any al Festival de Música Clásica de Villanueva de los Infantes (Castilla-La Mancha), i posteriorment interpretada en altres festivals.

Aquell dia, explica la violinista menorquina Assumpta Pons, van estrenar també el programa complert amb què ara es presenten a Menorca. Juntament amb l’obra de Brotons, que “per a nosaltres és molt especial i que, amb una partitura bastant exigent, està agradant molt al públic”, AmarArt interpretarà el Quartet per a flauta Op 5 núm. 3 de Haydn (1732-1809) i els Quartets per a flauta en Do major i en Re major de Mozart (1756-1791), aquests darrers dos dels quatre famosos quartets que té per a flauta el prolífic compositor nascut a Salzburg.

El programa, argumenta Pons, és de caire “clàssic amb unes obres, de Haydn i Mozart, que són molt representatives i de les més importants en la història de la música per a flauta, i les combinem amb la novetat, contemporània, de Brotons, que tot i la diferència d’anys entre les composicions encaixa molt bé entremig i, per les reaccions del públic, veiem que està funcionant bastant”.

Sempre tenint en compte les mesures sanitàries recomanades per garantir la seguretat dels assistents, les entrades per a aquest tercer concert del Festival de Música d’Estiu 2020 es poden aconseguir anticipadament a través de Codetickets i de la web www.jjmmciutadella.com, mentre que la taquilla s’obrirà a l’entrada del Claustre del Seminari una hora abans del concert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *