Ara en pagam les conseqüències

La relaxació, el obrir ports i aeroports al turisme nacional sense garanties sanitàries de no propagar el virus, el no exigir als viatgers que ens han arribat des de la Península estar lliures de virus i la obligatorietat de fer-se una prova PCR abans de viatjar, ara ens està portant unes conseqüències que poden tenir un preu molt alt per a la nostra economia i per a la nostra salut.

Les anul·lacions de turisme britànic no han fet res més que començar, i ho fan perquè han vist com la nostra illa té unes mesures massa relaxades a terrasses, enmig del carrer i especialment perquè com ens comentaven uns turistes britànics, repetidors cada any a Cala Blanca, veuen amb preocupació que a Menorca dia a dia estan entrant molts de turistes nacionals via aeroports de Barcelona, Madrid i també Saragossa als quals no se lis fa cap prova per a saber si estan o no infectats, i aquests es passegen per l’illa com si res hagués passat, cosa que a ells que han hagut de fer-se les proves corresponents. els hi preocupa i molt, i més davant els anuncis de fer una quarantena al retornar de les seves vacances menorquines, perquè és a Menorca on es poden contagiar.

El Consell de Menorca ha de fer una crida als ajuntaments perquè augmentin les mesures de control, especialment perquè encara hi ha massa gent que es passeja sense mascareta els fosquets i els vespres pels carrers del nucli antic, com també controlar a aquells que s’asseuen a una terrassa amb l’excusa de beure o fer una tapa i es passen gairebé tot el temps xerrant o mirant al mòvil, sense portar la mascareta quan aquesta s’ha de portar i només s’ha de llevar en el moment de menjar. També és més que necessari controlar que les taules no estiguin aferrades unes a les altres, també les cadires i que es mantinguin les distancies establertes a la normativa.

La nostra imatge turística, per tant hi va de la mà la nostra butxaca, està en joc, i un augment de casos que faci que l’illa es col·lapsi sanitàriament, serà una estocada perjudicial per a la nostra economia i modus vivendi turístic.

Per tant s’han de fer les coses ben fetes i acomplir amb les normes sanitàries per bé de tots, encara que aquestes impliquin menys taules o perdre uns pocs clients, perquè sinó la pèrdua serà total i irreversible.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *