Veranza Rosado 2018 Amb cupatge de Cabernet Sauvignon i Ull de Llebre

 

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam vi rosat dels cellers Nuviana, que pertany al Grup Codorniu. Està de Sant Sadurní n’Anoia amb certificació Bureau Veritas com a varietal amb cupatge de Cabernet Sauvignon i Ull de Llebre procedent de la Terra de Castella.

NOTA DE TAST

Vista: Nítid i brillant. Color rosa amb matisos vius.

Nas: Aroma intens i persistent. Notes a gerds, maduixa i cidera que li aporten frescor i vivacitat al vi.

Boca: Destaca un bon equilibri entre estructura i acidesa. S’aprecien notes de grosella i fraules silvestres. És un vi amb estructura, persistent, fresc i molt agradable en boca, amb una grata sensació final.

MARIDATGE

Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb embotits curats com el pernil ibèric, la cecina, el fuet, la llonganissa de Vic o la carn i xulla menorquina. També embotits com el xoriç ibèric, el botillo o el pernil de Granada. Com també si anam de tapes acompanya perfectament unes patates braves o unes pilotes amb tomàtigat.

Foto: Bep Al·lès©

Com tots els rosat és ideal per acompanyar arrossos, tant les paelles clàssiques de peix i marisc o les paelles cegues, com aquelles amb un toc especial com la de gamba vermella i espardenyes, la de tudons o de secret ibèric, a més d’arrossos caldosos, rissotos on predomini el marisc, com el de cloïsses, o els nostros arrossos dins el tià de terra com el d’escamarlans i sípia.

Caldera de llagosta. La Pascana Cala en Bosch. Foto: Bep Al·lès

Amic de les pastes italianes com les pizzes clàssiques i les d’autor, a més de macarrons, espagueti, raviolis, cannerolli i tot tipus de pasta fresca amb salses on predomini per una part la salsa de tomàtiga i per altra la nata. També marida a la perfecció amb les fideuades de peix i marisc o les mixtes. A més de calderes de peix i caldera de llagosta.

Marida amb els peixos de carn ferma com és el cas del rap, la tonyina vermella o el bacallà. Acompanyarà plats com un tataki de tonyina o un marmitako; un bacallà a la llauna o gratinat al forn amb gambes; o si apostam pel rap, unes rodelles de rap a l’espatlla o amb una salsa de safrà, i també amb una causa limeña com aquesta de la fotografia del restaurant Vandal de Palma.

Si voleu saber més d’aquest vi rosat amb un excel·lent preu el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.