Actes 8 Març

Maroto confia que el govern britànic aixequi la quarantena aquest dilluns per a les Illes Balears i Canàries La ministra diu que les xifres de visitants internacionals al juny eren "esperades"

Aeroport Menorca

ACN Madrid .- La ministra d’Indústria i Turisme, Reyes Maroto, confia que el govern britànic aixequi la quarantena per als viatgers procedents de les Illes Balears i les Illes Canàries. Segons ha explicat Maroto en una entrevista a ‘La Sexta’, l’executiu de Boris Johnson es reuneix cada dilluns per avaluar els indicadors i ha dit que el govern els ha donat “tots els arguments” per convèncer-los que el nivell d’incidència de la covid-19 en els dos arxipèlags és baix. D’altra banda, la ministra ha comentat que les dades sobre les visites de turistes estrangers publicades per l’INE eren “esperades” perquè només recullen els darrers dies de juny, un cop l’estat d’alarma havia decaigut i s’havien reobert les fronteres per als ciutadans Schengen.

Maroto ha subratllat la importància del mercat britànic ja que és el principal emissor del turisme a l’Estat i ha comentat que el govern espanyol treballa per reforçar la confiança per transmetre el missatge d’Espanya com un destí segur i per tant s’aixequin les restriccions imposades per Gran Bretanya. En aquest sentit, ha defensat que el sector s’ha preparat i compta amb uns “protocols molt ben valorats” per part dels turistes.

En qualsevol cas, ha afirmat que des del govern espanyol són “prudents” davant la decisió que puguin prendre les autoritats britàniques. “No depèn de nosaltres”, ha comentat la ministra, que ha insistit que els turistes es poden sentir segurs en els destins turístics espanyols, ja que els rebrots no tenen lloc en aquests àmbits sinó en l’entorn de les llars i les trobades familiars.

“Hem de demanar prudència, mesures de seguretat perquè puguem conviure amb el virus però puguem gaudir de les vacances”, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.