Actes 8 Març

Més reaccions a l’exili del rei Joan Carles

Els reis emèrits Joan Carles i Sofia al Congrés, durant l’acte dels 40 anys de la Constitució

Albiach reclama votar sobre el futur de la monarquia i que se segueixi investigant la presumpta corrupció

La líder dels comuns al Parlament apunta que la “fugida” no justifica el “passat fosc”
ACN Barcelona .- La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jèssica Albiach, ha reclamat aquest dilluns votar sobre el futur de la monarquia espanyola. Després que el rei emèrit Joan Carles I hagi comunicat que s’exilia d’Espanya, Albiach ha apuntat que “per molt lluny que vagi cap fugida justificarà el seu passat fosc”. La líder dels comuns al Parlament ha dit que la decisió de l’excap d’Estat no legitima una monarquia “tacada de corrupció”. Per això, ha demanat “seguit investigant per decència”.

Laura Borràs, després de saber-se la intenció de Joan Carles I de marxar d’Espanya: “Ara serà el ‘rei fugat’?

Laura Borràs, després de saber-se la intenció de Joan Carles I de marxar d’Espanya: “Ara serà el ‘rei fugat’?
ACN Barcelona .- La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, s’ha preguntat aquest dilluns si Joan Carles I ara es convertiria en el ‘rei fugat’ després que el rei emèrit comuniqués a la Casa Reial la seva intenció de traslladar-se a viure fora d’Espanya. La diputada independentista ha publicat un missatges a les xarxes socials on es pregunta: “Ara serà el rei fugat?”. Aquest dilluns l’excap d’Estat ha assegurat que volia marxar d’Espanya i ha dit que era una “meditada decisió” per “facilitar” l’exercici de les funcions de monarca a Felip VI després de la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la “vida privada” del rei emèrit.

Colau: “Permetre la fugida de Joan Carles I suposaria un frau per la democràcia i a tota la ciutadania”

L’alcaldessa de Barcelona demana sotmetre la “corrupció” a judici i celebrar un referèndum
ACN Barcelona .- L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que permetre la “fugida” de Joan Carles I “suposaria un frau a la democràcia i a tota la ciutadania espanyola. Després que Joan Carles I hagi comunicat la decisió d’exiliar-se d’Espanya, Colau ha dit a través de Twitter que la “corrupció” cal sotmetre-la a judici i que el recolzament a la monarquia cal validar-lo en un referèndum.

Junqueras diu que el govern espanyol i el Suprem permeten l’exili de Joan Carles I “perquè no és independentista”

El líder d’ERC lamenta que Felip VI deixi que el rei emèrit marxi “sense donar explicacions”
ACN Barcelona .- El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat aquest dilluns que el govern espanyol “miri cap a una altra banda” i els jutges del Tribunal Suprem “passin” de la voluntat de Joan Carles I d’exiliar-se d’Espanya “perquè l’emèrit no és independentista”. El líder dels republicans ha ironitzat que la llei “sigui igual per a tots” i ha criticat que Felip VI permeti que “el seu pare corrupte marxi i no doni explicacions”. “La Espanya irreformable i corrupte de sempre”, ha sentenciat a través de Twitter.

Jordi Sànchez es pregunta si l’Audiència Nacional retirarà el passaport a Joan Carles I

L’expresident de l’ANC es qüestiona “on és la justícia a Espanya”
ACN Barcelona .- L’expresident de l’ANC Jordi Sànchez s’ha preguntat aquest dilluns què espera l’Audiència Nacional per retirar el passaport al rei emèrit Joan Carles I. Després que l’excap d’Estat hagi anunciat que s’exilia d’Espanya, el dirigent de JxCat ha recordat que “per convocar una manifestació la jutge Lamela em va tancar a la presó i encara hi sóc per risc de fugida després de presentar-me voluntàriament a declarar. “On és la justícia a Espanya”, s’ha preguntat Sánchez a través de Twitter.

Alberto Garzón diu que “en una democràcia del segle XXI” cal investigar Joan Carles I i “jutjar-lo”

El ministre de Consum defensa que cal desvetllar els responsables de la “trama”
ACN Madrid .- El ministre de Consum i líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha afirmat que en “una democràcia del segle XXI”, “l’única cosa que cap” és “investigar totes les operacions sospitoses del ciutadà Joan Carles de Borbó, jutjar-lo i desvetllar tots els responsables i còmplices d’una trama que no pot ser teixida i mantinguda per una sola persona”. Ho ha dit en una piulada a Twitter després de l’anunci de la Casa Reial sobre l’exili de l’exmonarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.