Reaccions a l’exili del rei emèrit, Joan Carles I

Els reis emèrits Joan Carles i Sofia al Congrés, durant l’acte dels 40 anys de la Constitució
Sabrià (ERC), sobre l’exili de Joan Carles I: “Als lladres se’ls ha de detenir, jutjar i engarjolar”
El republicà lamenta que Sánchez “aplaudeixi” mentre Felip VI provi de “salvar-se el cul”
ACN Barcelona .- El president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que als lladres se’ls ha de “detenir, jutjar i engarjolar”. Després que Joan Carles I hagi comunicat a la Casa Reial la decisió d’exiliar-se d’Espanya, Sabrià ha fet una piulada a Twitter on denuncia que el rei emèrit marxi “de vacances” amb “la pasta que ens ha robat, amb una catifa vermella”. El republicà ha constatat que Felip VI prova de “salvar-se el cul” mentre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “aplaudeix”.
Pisarello reclama que s’investigui Joan Carles I “fins al final” i exigeix a la Casa Reial que demani “disculpes”
El diputat d’En Comú Podem diu que el rei emèrit “marxa acorralat per la justícia europea i repudiat per la ciutadania”
ACN Barcelona .- El secretari primer de la mesa del Congrés i diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha reclamat aquest dilluns que s’investiguin les accions de Joan Carles I “fins al final” després de saber-se que ha comunicat a la Casa Reial la seva intenció de traslladar-se a viure fora d’Espanya. Pisarello, que creu que el rei emèrit “marxa acorralat per la justícia europea i repudiat per la ciutadania”, també ha reclamat a la institució que demani perdó. “La Casa Reial hauria de demanar disculpes a tots els que hem patit censura o presó per criticar aquestes actuacions impresentables”, ha dit en un missatge a les xarxes socials.
Aquest dilluns l’excap d’Estat ha assegurat que volia marxar d’Espanya i ha dit que era una “meditada decisió” per “facilitar” l’exercici de les funcions de monarca a Felip VI després de la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la “vida privada” del rei emèrit.
La CUP demana que caigui la monarquia espanyola “corrupta” per conèixer “tota la veritat” sobre els escàndols judicials
Botran diu que l’Estat “protegeix” la “continuïtat” del règim franquista
ACN Barcelona .- El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, ha assegurat aquest dilluns que l'”única manera” de conèixer “tota la veritat” sobre els escàndols de la corona espanyola i que s’assumeixin les “responsabilitats” és que la “monarquia corrupta” caigui i deixi pas a “l’autodeterminació, a les repúbliques i a les independències”. Botran ha dit que la CUP no confia que els tribunals de l’Estat “arribin fins al final” i ha recordat que al Congrés no s’ha permès la creació de comissions d’investigació sobre la monarquia perquè es protegeix la “continuïtat” del règim franquista. Botran ha dit que l’exili del rei emèrit és un intent “d’airejar un problema” a mesura que es descobreixen les “corrupteles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.