El Consell Insular mostra el seu desacord amb l’anunci de l’AIREF de substituir o reformular el descompte de resident

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha remès una carta per escrit al Ministre José Luís Ábalos per traslladar al Govern central el rebuig de la institució menorquina sobre el recent anunci d’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) a través del qual proposa la substitució i/o reformulació del descompte de resident del 75%.

Davant d’aquest fet, la presidenta ha defensat per escrit que “el descompte en el transport tant aeri com marítim és un dret i una necessitat que els residents hem aconseguit gràcies a la feina i reivindicació que, de forma conjunta, hem fet la societat i les institucions per millorar les nostres condicions en els desplaçaments”.

En aquest sentit, Mora ha recordat que “el descompte del 75% està blindat per llei i recollit en el Règim Especial per a les Illes Balears (REIB)” i que, per tant, “estem en total desacord en la proposta feta per AIREF de substituir aquest dret dels ciutadans i ciutadanes per una ajuda anual o fixar ajudes amb límit anual per persona resident així com qualsevol altra proposta que suposi un canvi en el model que està contemplat per llei”.

“Des de Menorca no acceptarem cap tipus de retrocés sobre una qüestió que tant ens ha costat aconseguir ni que aquest descompte tingui cap tipus de vinculació al nivell de renda de cada persona perquè, tan sols el fet de viure a una Illa, necessitem veure el nostre dret a la mobilitat compensat amb el descompte a causa de la doble insularitat que patim en el cas de Menorca”, ha manifestat.

A més, la presidenta no s’ha limitat a reivindicar només aquest fet, sinó també a demandar més i millors mesures que ajudin a millorar les nostres condicions. “És fonamental investigar el comportament de les aerolínies i estudiar noves fórmules com la posada en marxa d’una OSP en obert en vols de les illes a la península amb un preu màxim que eviti, precisament, els increments dels preus dels vols”, ha incidit Susana Mora.

Amb tot, des del Consell Insular reiterem el nostre rebuig a qualsevol proposta que suposi un retrocés en els drets que els menorquins i menorquines han aconseguit gràcies a l’esforç col·lectiu i a la feina compromesa i vigilant de totes les administracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.