La Direcció General de Comerç acorda amb les patronals posar en marxa el projecte de centres comercials a cel obert als municipis de les Illes El centre de Palma serà un dels primers on s'aplicarà aquest projecte de dinamització comercial

El director general de Comerç de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Miquel Piñol, s’ha reunit  amb representants de les patronals Pimeco i Afedeco per impulsar el projecte de dinamització comercial a cel obert que des d’aquesta Conselleria es preveu dur a terme als principals municipis de les Balears. En concret, s’ha previst establir un calendari d’actuacions que contribueixin a impulsar l’activitat comercial i econòmica als carrers comercials dels centres urbans en els pròxims mesos del 2020.

En aquest sentit, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha acordat amb les patronals posar en marxa la fase inicial del projecte al centre de Palma i convertir els seus principals carrers en un gran centre comercial que permeti beneficiar al comerç existent i, alhora, potenciar el que es troba ubicat als carrers propers. Les patronals s’han mostrat molt satisfetes per un projecte que consideren necessari i imprescindible per a la dinamització del comerç local i que han reivindicat des de fa anys sense èxit.

El projecte de configuració de cel obert que s’impulsa des d’aquesta Conselleria ja és efectiu al municipi d’Inca, després que el passat mes de juny el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, signessin un conveni de col·laboració per impulsar el comerç del centre de la capital del Raiguer i promoure Inca com a centre comercial a cel obert.

Els projectes a cel obert estan emmarcats en el pla de reactivació de l’activitat comercial i econòmica previst pel Govern a fi de potenciar el comerç de proximitat i els centres urbans i, alhora, contribuir a la diversificació de l’activitat econòmica. En aquest sentit, des de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius es treballa per signar convenis en el màxim nombre de municipis de les quatre illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.