Armengol agraeix al ministre Escrivá que es comprometi a revalorar els mecanismes de protecció dels ERTO en el sector turístic de les Illes, perquè tinguin tractament específic La presidenta del Govern i el titular d’Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions s’han reunit amb responsables d’empreses hoteleres i amb els agents socials per analitzar les especials  dificultats que travessa el sector

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’han reunit aquest dijous al Consolat de Mar per tal d’abordar les especials dificultats que travessa el sector turístic de les Illes Balears, causades per la crisi de la COVID-19, i les mesures específiques que se necessiten per tal d’incrementar la protecció dels seus treballadors i empreses.

Armengol i Escrivá han mantingut una trobada al Consolat de Mar juntament amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i posteriorment s’han reunit amb representants de les principals cadenes i patronals hoteleres. Finalment han mantingut un dinar de treball amb els agents socials de les Illes Balears.

En la seva compareixença davant els mitjans, Armengol ha agraït el suport del Govern central davant “els dies de complexitat que viu la comunitat autònoma en termes econòmics”. En la mateixa línia, ha explicat que s’ha plantejat al ministre la necessitat de poder matisar algunes qüestions per flexibilitzar els ERTO, així com el seu allargament, per donar garanties a les empreses perquè es puguin mantenir obertes durant tota la temporada”.

El ministre Escrivá, per la seva banda, ha explicat que la jornada ha servit  per conèixer de primera mà la realitat econòmica i “singular” de les Illes Balears a causa de la crisi provocada per l’emergència sanitària i s’ha compromès a revalorar els mecanismes de protecció dels ERTO en el sector turístic de les Illes. “Estam davant una comunitat autònoma que, per la seva especialització productiva, està particularment afectada per aquesta crisi i requereix respostes i tractaments específics”, ha apuntat.

En aquest sentit, la presidenta Armengol ha posat de relleu la importància d’anar treballant conjuntament amb el Govern de l’Estat, i ha recordat que la trobada d’avui es troba en el mateix context de la visita, la setmana passada, de la ministra de Treball, Yolanda Díaz on es va anunciar la celebració d’una mesa tripartida a les Illes per debatre solucions per al sector turístic.  Armengol ha recordat que per a les Illes, es fonamental millorar el tractament dels ERTO, recollint les especificitats del sector turístic i reiterà la necessitat de trobar solucions juntament amb patronals i sindicats.

Per la seva banda, el ministre Escrivá ha reconegut, després d’haver mantingut reunions amb els representants del sector econòmic, que les Illes tenen un 8% del milió de treballadors que estan en ERTO, el que suposa un pes important, però no obstant les Illes estan un 20% per davall d’altres comunitats en l’activació econòmica, degut a la seva especialització productiva.

Per això, Escrivá ha marcat “dos horitzons”, un a “curt termini”, per trobar solucions que requereixen de solucions tècniques, i un a “mig termini”, quan en el mes d’octubre es renovaran els mecanismes dels ERTO, per la qual cosa ha posat l’accent en el treball que en pugui sortir de la mesa tripartida de diàleg social que va proposar la Ministra de Treball la setmana passada i que se celebrarà a Palma en el mes de setembre.

A la reunió al Consolat hi ha participat la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera; el gerent de la Federació d’Hoteleria d’Eivissa i Formentera, Manuel Sendino; el president de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) i director general de Garden Hotels, Gabriel Llobera; el CEO de HM Hotels, Antonio Horrach; el propietari de Viva Hotels, Pedro Pascual; la consellera delegada de Riu Hotels, Carmen Riu; el vicepresident i conseller delegat de Melià Hotels, Gabriel Escarrer; el vicepresident de Hipotels, Gabriel Abraham, i la vicepresidenta d’Iberostar, Sabina Fluxá.

Al dinar de treball hi ha estat present també, per part del Govern, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago. Per part dels agents econòmics i socials hi han acudit la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el president de PIMEB, Jordi Mora; el secretari general de CCOO, José Luis García, i la secretària d’acció sindical d’UGT, Ana Landero.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *