El PP presentarà mocions a tots els ajuntaments de l’Estat contra l’acord de la FEMP amb Hisenda pels superàvits Els populars demanaran la compareixença de Montero al Congrés i portaran la iniciativa al TC

El líder del PP, Pablo Casado

ACN Madrid .- El PP presentarà mocions als més de 8.000 ajuntaments de l’Estat espanyol contra l’acord de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb el Ministeri d’Hisenda per disposar de part del superàvit per fer front al coronavirus. Els populars ho consideren una “expropiació” dels romanents, ja que la fórmula proposada pel govern de Pedro Sánchez implica que els municipis cedeixin tot el superàvit acumulat a l’Estat -uns 14.000 milions d’euros- perquè se’ls retornin 5.000 MEUR -un 35%- entre 2020 i 2021, lliures de dèficit, i la resta en deu anys a partir del 2022. Segons el PP, és una maniobra per “confiscar” els estalvis municipals i, per això, també portaran la iniciativa al Tribunal Constitucional.

Segons ha explicat la vicesecretaria de sectorial del PP, Elvira Rodríguez, en una intervenció difosa pel partit aquest divendres, també demanaran la compareixença al Congrés de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i la reprovació del president de la FEMP, Abel Caballero.

El PP critica l’actuació de Caballero que, com a president de l’organisme, va desempatar la votació sobre l’acord exercint el vot de qualitat com a president. Només van votar a favor de la proposta els membres de la Junta de Govern del PSOE (12 membres) mentre que la resta de PP, Cs i JxCat van votar en contra (també 12).

Rodríguez ha dit que el PP votarà en contra de la convalidació del decret sobre aquest ús del superàvit, que va ser aprovat al Consell de Ministres d’aquest dimarts després de l’aval de la FEMP i l’acte de signatura de l’acord entre la FEMP i el govern espanyol.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *