La premsa local com a referent de la pluralitat

Degà de la prensa escrita de l'Illa
Degà de la prensa escrita de l’Illa

Aquest 2020 ha estat un any de canvis, obligats alguns, i produïts per la pròpia evolució altres, i d’uns i altres hem sabut treure el profit, per allò que diuen que de les crisis se’n poden treure bones oportunitats si fas bé la teva feina.

La pluralitat informativa, tant del Setmanari El Iris, com del nou diari digital eliris.cat està donant els seus fruits a l’esforç editorial que hem fet en els darrers anys, tot situant les nostres publicacions com a referents de la premsa lliure i plural feta a Menorca i per Menorca, on hem estat sempre acollidors i donant la benvinguda a tots aquells que en els darrers anys s’han embarcat i implicat en el nostre projecte informatiu i social.

A partir d’aquesta setmana es suma l’escriptor Joan Pons Pons i les seves “Pedraules “ a les pàgines d’El Iris, amb una visió oberta, de qualitat i que de segur engrescarà als nostres lectors, com ho està fent en les darreres setmanes la secció “Enfilant paraules” de Gustau Juan, que retorna al Setmanari El Iris amb una secció didàctica, enriquidora i que ens apropa cada dia al català de Menorca. També Àngel Allès ens brinda el seu còctel setmanal, per a maridar-lo amb la nostra secció de gastronomia.

Aquestes tres darreres incorporacions es sumen a les dels col·laboradors setmanals com Eduard Riudavets, Mary Moro, Raymonde Calvo, Josep Coll, Marta Mañes, Jaume Sastre, Toni Liz, Tomàs Orell i les que cada mes, com a mínim ens aporten la seva visió com J. Bosco Faner, Carolina Torres, Marta Seguí, Poncio Mascaró… i les fotografies que ens brinda Antxón Castresana, com a col·laborador fotogràfic, i les enquestes i notícies que ha escrit el més de juliol, Clàudia Camps, que vol ser periodista i ha fet amb noltros les seves primeres passes dins el programa “Estiu per créixer”.

Poc a poc hem aconseguit fer un nou producte, renovar el Setmanari El Iris, amb més seccions i sobre tot amb un equip de redacció plural i professional amb Itziar Lecea, Llorenç Allès i ara la recuperació com a periodista, que va ser a Catalunya, de Mary Moro, i creant noves seccions. Una nova manera de fer premsa local que va més enllà del paper amb eliris.cat, el primer diari digital de Menorca fet íntegrament en la nostra llengua.

Tenim encara molt a fer, i és per açò que agraïm el suport dels subscriptors, dels anunciants i les administracions, que ens permeten que aquests somnis de periodisme plural, obert a la societat i dins el concepte d’slow press, la premsa que es llegeix i es viu a poc a poc, sigui avui una realitat ferma i amb futur.

 

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *