Autoritzada la vacuna contra el virus del papil.loma humà per prop d’1,7 milions d’euros La vacuna podrà beneficiar aproximadament 6.000 al·lotes

El Consell de Govern ha autoritzat la consellera de Salut i Consum a contractar el subministrament de la vacuna contra el virus del papil·loma humà nonavalent per un valor estimat d’1,7 milions d’euros, la qual podrà beneficiar al voltant de 6.000 al·lotes que enguany fan dotze anys.

Aquesta autorització es fa després que el passat mes de juny el Comitè Assessor de Vacunacions acordàs de manera unànime considerar la vacuna amb nou genotips com la vacuna contra el virus del papil·loma humà amb més espectre i proposàs utilitzar-la en el Programa Oficial de Vacunacions de les Illes Balears.

Cal recordar que fins fa uns anys hi havia dues especialitats disponibles per complir els objectius del programa, amb dos o amb quatre virus presents, però actualment en el mercat hi ha disponible una nova vacuna, Gardasil 9, que incorpora més tipus de virus.

La vacuna contra el virus del papil·loma humà va passar a formar part del calendari de vacunació infantil de les Illes Balears l’any 2008. El 2015 es va avançar l’edat de vacunació als dotze anys. No obstant això, les al·lotes que no s’hagin vacunat en el seu moment poden recuperar aquesta vacunació fins als 26 anys dins el programa de vacunació de Salut Pública. També s’inclouen persones que tenen algun factor específic que augmenta el risc de patir la malaltia.

Les vacunacions sistemàtiques són intervencions que han demostrat l’eficàcia des de la introducció de les primeres vacunes. La vacunació massiva contra malalties d’incidència elevada o de gravetat especial evita la multimorbiditat i les seqüeles, amb els costs personals, socials i econòmics que això suposa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.