El personal de Santa Rita, preocupat per la publicació de casos en estudi de Covid del centre

Foto: Itziar Lecea

El personal del Centre Sociosanitari de Santa Rita està molest amb l’aparició a mitjans dels possibles casos en estudi per Covid-19. Així ho afirma el metge del centre, Sebastià Aguiló, qui diu que és normal que es facin proves a un centre on tots els pacients són persones de risc davant aquest virus. Però que la publicació d’aquests casos en estudi, dels quals no ha sortit cap positiu, afecta el benestar del personal, dels residents i també de les seves famílies.

Mesures de control estrictes a Santa Rita

Des que el virus de la Covid-19 va arribar a Menorca, s’ha tingut l’ull posat en els centres on s’acumulen les persones més vulnerables. En el cas de Ciutadella, i molt al principi del confinament, van saltar totes les alarmes per un possible cas al Centre Sociosanitari de Santa Rita, on hi ha unes 90 persones ingressades de forma permanent. El resultat d’aquella prova va ser afortunadament negatiu. Però les hores d’angoixa per la publicació de la realització de les proves a un resident, es van fer llargues per les famílies de la resta de pacients i treballadors. I en general per tota Ciutadella que va veure, pocs dies després, com al geriàtric des Mercadal es confirmava que el virus havia entrat i va ser la causa de la mort d’algunes de les persones residents.

Tanmateix, el mateix personal de Santa Rita és el que intenta calmar a les famílies, donant a conèixer els estrictes protocols que es segueixen. “Les persones residents a Santa Rita són persones amb un risc alt de tenir complicacions a causa de la Covid-19. És per aquest motiu que els protocols han de ser més estrictes que a altres bandes. I és també per aquest motiu que, davant el dubte amb una simptomatologia, hem de curar-nos amb salud i fer la prova PCR el més prest possible”.

Pel que fa al règim de visites dels familiars, també es segueix un protocol molt estricte per preservar la salud de tots els residents i també dels treballadors. L’objectiu de totes les mesures que s’han pres al centre sociosanitari és el d’evitar que el coronavirus hi entri de dins i patir un episodi com el des Mercadal o molts altres centres sanitaris i de gent gran arreu de l’Estat.

El problema de la simptomatologia

Proves de PCR a Santa Rita se’n fan sempre que hi ha una simptomatologia que pot coincidir amb la Covid-19. A banda de les que es realitzen al personal que entra a fer feina al centre després d’un temps de ser fora. El problema és que l’espectre de símptomes és tan gran que unes angines, una grip normal o una gastroenteritis, poden ser sospites de coronavirus. “Per prevenció, i per tranquil·litat tant del personal com dels residents i les seves famílies, es fa la prova PCR a totes aquelles persones que presenten qualsevol símptoma que podria ser compatible amb la nova malaltia”, comenta el doctor Aguiló.

A mesura que es coneix més sobre el SARS-CoV-2, la llista de símptomes creix. A la febre alta i les dificultats per respirar s’hi sumen també la congestió nasal, la diarrea, la pèrdua d’olfacte, etc. Símptomes, tots aquests, que poden aparèixer amb freqüència en persones d’edat avançada o amb patologies.

És per aquest motiu que al centre sociosanitari ciutadellenc, estan atents a qualsevol indicatiu i es curen en salut realitzant proves PCR. Cal apuntar que dintre de Santa Rita, a més de persones grans, hi ha pacients amb malalties que ja necessiten de normal una atenció mèdica continua. I que els fa del tot vulnerables davant el virus.

El suport de les famílies

Tot i que s’ha demostrat que el virus és altament contagiós, les mesures estrictes es segueixen complint. L’atenció i informació constant per part del personal a les famílies dels residents, fa que aquestes siguin un estaló pels treballadors.

Per aquest motiu fan una crida a la responsabilitat de la societat, i de no alarmar a la població, entre la qual es troben les famílies dels aproximadament 90 residents del centre sociosanitari ciutadellenc.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *