Agricultura dona suport a ‘Millor quín’, la marca col·lectiva que distingeix el peix i el marisc fresc de Mallorca Embarcacions, restaurants, peixateries i grans superfícies es poden adherir a aquesta marca, creada per l’Opmallorcamar

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació dona suport a la marca col·lectiva ‘Millor quín’, el millor peix i marisc d’aquí, una marca creada per l’Organització de Productors Pesquers de Mallorca, l’Opmallorcamar. Es tracta d’una marca que té per objectiu valorar el producte pesquer local com a exemple de frescor, qualitat i sostenibilitat. Aquesta marca està avalada per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Constitueix una eina per diferenciar el peix i el marisc fresc de Mallorca, procedents de la pesca costanera artesanal, capturats amb mètodes tradicionals i mitjançant pràctiques de pesca sostenibles en caladors que circumden l’illa. A la vegada, la marca identifica aquells productes pesquers en les quals les activitats extractives de les embarcacions generen menys impacte ambiental.

La consellera Mae de la Concha ha presentat aquest dimecres la marca juntament amb el president de l’Opmallorcamar, Miquel Socias. També hi ha assistit el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, el cap de servei de Recursos Marins, Antoni Grau, i el d’Ordenació Pesquera, Xisco Rosselló. Segons De la Concha, aquest distintiu servirà per «donar força al sector al voltant d’una marca que agrupa qualitat, km0 i sostenibilitat». Ha recordat, a la vegada, que «el sector a les Balears treballa per pescar bé i comercialitzar millor».

Segons ha explicat Socias, ‘Millor quín’ «representa el compromís dels productors amb el medi ambient, el desenvolupament sostenible de les activitats pesqueres, la preservació de la qualitat dels productes pesquers frescos, la lluita contra el canvi climàtic i el futur de les comunitats pesqueres locals».

Segell identificatiu

Aquesta marca vol potenciar el consum responsable del producte local, facilitant al consumidor la seva diferenciació amb altres productes forans. Embarcacions, peixateries, grans superfícies i restaurants es poden adherir a aquesta marca col·lectiva, sempre que compleixin amb els requisits i especificacions tècniques incloses en el reglament d’ús de la marca. L’Opmallorcamar lliurarà un segell adhesiu amb el logo identificatiu als interessats que disposin de la documentació necessària que garanteixi la traçabilitat del producte i acrediti la procedència. El Consell d’Administració de l’organització designarà un comitè tècnic que vetllarà pel compliment de les condicions establertes per a la utilització d’aquesta marca.

Segons dades de l’Opmallorcamar, el 2019 es varen capturar 2.023 tones de peix a Mallorca, entre mol·luscs, crustacis, peixos i d’altres. La flota pesquera de Mallorca està conformada per 171 embarcacions.

‘Millor quín’ compta amb l’aval de la Unió Europea i els certificats ISO de Gestió Ambiental i de Qualitat atorgats a Opmallorcamar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.