El FICME presenta al setembre l'”OFF Festival” amb dues propostes de cine L'esdeveniment uneix les Jornades Professionals de la seva cinquena edició i el CookingFilms en el cap de setmana de l'11 al 13 de setembre

El mes de setembre tornarà amb més cinema a Menorca amb l’OFF Festival del FICME, l’esdeveniment que unificarà les Jornades Professionals de la cinquena edició del Festival Internacional de Cine de Menorca i el ja conegut cicle de cinema i gastronomia CookingFilms. Tres dies en què l’illa acollirà representants del sector cinematogràfic balear, nacional i internacional, a reconeguts xefs locals i nacionals al millor producte local per unir cinema i cultura culinària.

Les Jornades Professionals FICME 2020

Les Jornades Professionals se celebren en el marc de la cinquena edició de Festival Internacional de Cinema de Menorca. Un espai que per cinquè any consecutiu es destina a crear sinergies entre diferents professionals del sector audiovisual tant balear, com nacional i internacional.

Tindrà lloc l’11 de setembre, i comptarà amb una trobada entre festivals de cinema i un altre destinat al sector de la distribució cinematogràfica. La trobada de festivals tindrà enguany un enfocament primordialment balear, i buscarà establir xarxes de col·laboració entre els diferents festivals i mostres de cinema de les Illes, però també amb la resta de l’Estat i a nivell internacional. La reunió, oberta a tota persona interessada, buscarà abordar qüestions relatives a la coordinació i representació de les diferents propostes cinematogràfiques i del sector a les Balears.

Durant la tarda del mateix dia tindrà lloc la trobada entre distribuïdores i cineastes. Un moment per oferir als professionals un espai on compartir coneixements i establir contactes per als seus projectes, i de l’altra, impulsar el cinema balear dins de la indústria audiovisual en el moment actual que viu el sector de la cultura en el context de la Covid -19. Entre els ponents de la jornada es comptarà amb la presència de Miguel Salvat, responsable del contingut original d’HBO Europe a Espanya; Millán Vazquez, soci fundador i director general d’Agència Audiovisual Freak, SL i els portals Feelmakers.com (VoD) i Uptofest.com; Víctor Berlín, gestor cultural i desenvolupador de programes cinematogràfics per a La Casa Encendida i el Matadero de Madrid, així com altres institucions; Javier Pachón, desenvolupador de projectes cinematogràfics amb la DG Connect de la Comissió Europea, entre d’altres; o Ramiro Ledo, soci fundador de la cooperativa de cinema i distribució Numax.

CoockingFilms Festiva, cinema i gastronomia

Cinema i gastronomia tornen a anar de la mà a Menorca amb el CookingFilms Festival, el programa amb què el Festival Internacional de Cinema aposta des de fa quatre anys pel foment de la cultura gastronòmica de l’illa, del producte local i la promoció dels productors de Menorca com a part fonamental de la cultura a l’illa.

L’esdeveniment busca aquest any donar suport a la proclamació de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea 2020 per l’excel·lència i varietat del producte i la cuina de l’illa, i promocionar Menorca com a destinació turística gastronòmica. Ho farà de la mà del Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, conselleria col·laboradora, i de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, entitat patrocinadora del CookingFilms 2020.

Tres dies amb tallers, col·loquis, degustacions i les ja tradicionals sessions de Cinema&Cine, en què el públic podrà assistir a tres prestigiosos restaurants de l’illa per degustar la proposta elaborada d’acord amb la projecció d’una pel·lícula gastronòmica. El CookingFilms comptarà un any més amb la presència de reconeguts xefs de Menorca i del panorama nacional, així com amb personalitats del món de la gastronomia com Ada Parellada i Pere Monje per als tallers i masterclasses.

Per a més informació poden accedir a la pàgina web del festival festivalmenorca.com. Pròximament desgranarem el programa complet de l’OFF Festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.