Morvedra Vell entra al programa de custòdia agrària Amb 40 hectàrees, a Morvedra, a més de boví rústic de carn, es produeix oli d'oliva i també oli d'ullastre silvestre

El lloc de Morvedra Vell, d’on ve l’oli d’oliva verge extra del mateix nom i on s’estan fent interessants experiències amb oli d’ullastre silvestre, ha signat un acord de custòdia agrària amb el GOB.

La recerca d’una major viabilitat econòmica de l’activitat agrària, sumada a l’interès de mantenir els valors naturals del camp de Menorca, està obrint noves iniciatives que cerquen una innovació basada en la sostenibilitat.

Amb 40 hectàrees, a Morvedra, a més de boví rústic de carn, es produeix oli d’oliva i també oli d’ullastre silvestre. Oliveres d’arbequina, picual, empeltre i arróniz, gestionades en ecològic, acaben mesclant la seva essència amb l’oli extret dels ullastres dels boscarrons propers.

L’ullastre, tan abundant a Menorca, es pot treballar perquè augmenti la seva producció d’olivó. Genera un oli de molt alta qualitat, encara que en proporcions allunyades dels arbres més comercials. Al mesclar-lo amb la producció de les oliveres més comercials, s’aconsegueix un producte diferenciat i sa.

D’aquesta manera, s’avança en la idea d’aprofitar millor els recursos i generar noves ofertes al mercat de la gastronomia. El fet de treure un profit directe dels boscarrons és un al·licient per a mantenir el paisatge en mosaic, fonamental per a conservar la rica biodiversitat de l’illa.

L’oli de Morvedra es pot trobar a diferents botigues. Entre elles, la botiga que el GOB gestiona al Claustre del Carme de Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.