El PP acusa el govern espanyol d’estar “desaparegut” i reclama a Celaá un protocol per la tornada a escola al setembre Levy diu que la campanya del turisme ha sigut "fallida" i vol que s'ampliïn els ERTO al sector fins a principis del 2021

La ministra d’Educació, Isabel Celaá
ACN Barcelona .- La presidenta del Comitè de Drets i Garanties del PP, Andrea Levy, ha acusat el govern espanyol d’estar “desaparegut” en la gestió del coronavirus i ha advertit que els espanyols no tenen “cap pla” per la tornada al setembre a les seves activitats habituals. Levy ha reclamat així a la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que detalli ja un protocol per la tornada a les aules a principi de curs i li ha retret que, de moment, ho hagi deixat “a la lliure voluntat” de les autonomies. De fet, Levy ha assegurat que desconeix “què estan fent tots els ministres” de l’executiu de Pedro Sánchez i ha lamentat que tampoc hi hagi un pla de recuperació econòmica.
La també regidora a l’Ajuntament de Madrid ha apuntat que la campanya turística ha acabat sent “fallida” i ha demanat un paquet de mesures econòmiques per revitalitzar el sector. Entre les propostes, ha demanat ampliar els ERTO al sector fins a principis del primer trimestre del 2021 com a mínim.

Levy també ha carregat durament contra el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, a qui ha acusat de “deixadesa de funcions” i d’estar “amagat”. Per al PP, el ministre de Cultura “posa al mateix sac” els espectacles i actes culturals i “les festes il·legals i ‘botellons'”, fet que creuen que fomenta “l’estigmatització” del sector.

Acord sobre el romanent dels ajuntaments

D’altra banda, la regidora popular ha insistit a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que accepti la seva proposta per redissenyar la proposta de finançament dels ajuntaments i ha assegurat que ara mateix el decret que el govern espanyol vol tirar endavant “crea discòrdia” al món municipal. Levy ha recordat que els consistoris són qui està “en la primer línia” dels problemes dels veïns i han demanat a l’executiu que “es deixin d’embolics”.

Investigació a Podem i pressupostos

Levy també s’ha referit a la investigació d’un jutjat de Madrid al secretari de Comunicació, la gerent i el tresorer de Podem per suposada malversació de fons públics i ha recriminat al president espanyol, Pedro Sánchez, que es plantegi pactar els pressupostos amb un partit “investigat per corrupció”. En aquest sentit, ha retret al vicepresident Pablo Iglesias que “no doni explicacions” i l’ha titllat de “cara dura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.