Tria producte local Balear

Gran Feudo Rosat 2019 de la DO Navarra Un rosat elaborat mitjançant sangrat de raims negres amb un cupatge de Garnatxa, Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah

 

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic pel que fa als vins rosats. Es tracta del Gran Feudo Rosat 2019, dels Cellers Chivite i que és considera un dels vins més emblemàtics de la DO Navarra. El seu cupatge està format majoritàriament per Garnatxa, acompanyada per Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah, elaborat pel mètode tradicional de sangrat.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color maduixa, viu i brillant en copa.

Nas: Aromes intensos i complexes de fruites vermelles com la grosella i la fraula. Tocs de canyella i cítrics

Boca:  Entrada ampla i pas per boca amb molt de volum i saborós. Fresc, amb una acidesa equilibrada que li dóna un final llarg amb un post-gust molt afruitat, floral i amb un toc mineral.

MARIDATGE

Diuen que el rosats mariden a la perfecció amb els arrossos, i és per açò que aquest ens anirà de meravella tant per els arrossos a la paella com els elaborats dins el tià de terra o calderó de ferro fus. Paella mitxa, paella de marisc, arròs negre amb sípia i gambes vermelles, arròs caldos amb llamàntol o un arròs amb costella pelada, gambes i sípia.

Fregola sarda amb cloïsses

Li van ben els plats de pasta, des de la fideuada de marisc a uns espaguetis amb gambes fresques a l’allet, un raviolis de gamba amb salsa de cítrics, fregola sarda amb llagosta o amb cloïsses o uns tallarins a la marinera.

Ensalada teriyaki de llenties amb llagostins

Encara que sigui temps d’estiu els rosats mariden a la perfecció amb els plats de llegum, però ara per la calor optarem per una amanida de llenties amb gambes, uns ciurons trempats, unes mongetes trempades amb alls i julivert picats, ou dur i ventresca de tonyina o bé per acompanyar un humus de ciurons amb alvocat.

Pollastre al curri amb arròs basmati

Carns blanques com les de pollastre, conill i gall d’indi. Acompanyarà uns pits de pollastre al curri acompanyat d’un arròs basmati, o unes cuixes de pollastre a la cervesa fetes al forn, o el clàssic pollastre a l’ast, que més d’un dinar o sopar d’estiu ha protagonitzat. Conill amb salsa d’avellanes o amb salsa de mostassa o unes pitreres de gall d’indi a la graella acompanyades d’una salsa de chile i pico de gallo.

El peix i el marisc són també bons amics dels rosats. Peix al forn i a la graella, musclos a la marinera, navalles a la planxa, cloïsses en salsa de vi blanc.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.