Gran Feudo Rosat 2019 de la DO Navarra Un rosat elaborat mitjançant sangrat de raims negres amb un cupatge de Garnatxa, Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah

 

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic pel que fa als vins rosats. Es tracta del Gran Feudo Rosat 2019, dels Cellers Chivite i que és considera un dels vins més emblemàtics de la DO Navarra. El seu cupatge està format majoritàriament per Garnatxa, acompanyada per Ull de Llebre, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah, elaborat pel mètode tradicional de sangrat.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color maduixa, viu i brillant en copa.

Nas: Aromes intensos i complexes de fruites vermelles com la grosella i la fraula. Tocs de canyella i cítrics

Boca:  Entrada ampla i pas per boca amb molt de volum i saborós. Fresc, amb una acidesa equilibrada que li dóna un final llarg amb un post-gust molt afruitat, floral i amb un toc mineral.

MARIDATGE

Diuen que el rosats mariden a la perfecció amb els arrossos, i és per açò que aquest ens anirà de meravella tant per els arrossos a la paella com els elaborats dins el tià de terra o calderó de ferro fus. Paella mitxa, paella de marisc, arròs negre amb sípia i gambes vermelles, arròs caldos amb llamàntol o un arròs amb costella pelada, gambes i sípia.

Fregola sarda amb cloïsses

Li van ben els plats de pasta, des de la fideuada de marisc a uns espaguetis amb gambes fresques a l’allet, un raviolis de gamba amb salsa de cítrics, fregola sarda amb llagosta o amb cloïsses o uns tallarins a la marinera.

Ensalada teriyaki de llenties amb llagostins

Encara que sigui temps d’estiu els rosats mariden a la perfecció amb els plats de llegum, però ara per la calor optarem per una amanida de llenties amb gambes, uns ciurons trempats, unes mongetes trempades amb alls i julivert picats, ou dur i ventresca de tonyina o bé per acompanyar un humus de ciurons amb alvocat.

Pollastre al curri amb arròs basmati

Carns blanques com les de pollastre, conill i gall d’indi. Acompanyarà uns pits de pollastre al curri acompanyat d’un arròs basmati, o unes cuixes de pollastre a la cervesa fetes al forn, o el clàssic pollastre a l’ast, que més d’un dinar o sopar d’estiu ha protagonitzat. Conill amb salsa d’avellanes o amb salsa de mostassa o unes pitreres de gall d’indi a la graella acompanyades d’una salsa de chile i pico de gallo.

El peix i el marisc són també bons amics dels rosats. Peix al forn i a la graella, musclos a la marinera, navalles a la planxa, cloïsses en salsa de vi blanc.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.