L’Índex de Xifra de Negocis Empresarial a l’Estat cau un 16% el mes de juny Durant el primer semestre, la pandèmia ha provocat un descens del 17,7% interanual en la facturació

Foto: Antxón Castresana@
ACN Barcelona .- L’Índex de Xifra de Negocis Empresarials (ICNE) al conjunt de l’Estat va caure un 16% durant el mes de juny arran de la pandèmia, segons les últimes dades publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat el fort descens interanual, l’índex acumula dos mesos consecutius recuperant el terreny perdut durant els mesos en què va allargar-se l’estat d’alarma. A l’abril, la caiguda interanual de la facturació va ser del 39,9%, mentre que al maig el descens va ser del 33,1%. Per altra banda, durant el primer semestre, la crisi del coronavirus va provocar una caiguda de les vendes del 17,7% interanual.
Segons l’INE, els serveis no financers de mercat van ser l’activitat més castigada per la pandèmia durant el juny, quan la seva xifra de negocis va registrar una variació del -31,5% interanual. A continuació es troba els subministraments d’energia elèctrica, aigua i sanejament (-15,9%), les indústries extractives i manufactureres (-11,4%) i el comerç (-10,1%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.