S’estrena a Menorca el documental ‘Kayak no Limits. Menorca a cegues’, la primera volta a menorca en caiac individual d’una persona invident Es projectarà divendres 21 a l’Orfeó Maonès i dissabte 22 a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella

El documental Kayak no límits. Menorca a cegues, que relata la primera volta a Menorca en un caiac individual d’una persona invident, s’estrena aquesta setmana a l’illa en dues projeccions. Aquestes tindran lloc divendres 21 a les 21.30 hores a l’Orfeó Maonès i dissabte 22 a les 19.30 hores a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella.

Els actes d’estrena, organitzats per la Fundació Foment del Turisme, la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca i el Consell Insular de Menorca, comptaran amb els protagonistes de la gesta: l’invident Isaac Padrós i el guia caiaquista Rai Puig que el va acompanyar i ajudar amb les seves indicacions durant tota la travessa. A més, seran presentats per Maria Teresa Gustems, de l’empresa Menorca en Kayak, que es va encarregar de donar suport logístic i suport tècnic als dos aventurers.

Després de mesos de preparatius i entrenaments, Padrós i Puig van completar el repte en 13 dies el mes de setembre del 2019. Tota l’aventura, amb les seves dificultats i aprenentatges, es va gravar de forma professional i s’ha convertit en aquest documental de 70 minuts de durada que testimonia la lluita de superació d’una persona que abans de quedar cega per un accident mai havia practicat caiac ni coneixia Menorca.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha expressat que ‘volem que els valors que es transmeten durant el documental s’atribuexin també a la marca Menorca: autosuperació, esforç, preserverança… Són valors que volem donar protagonisme i encomanar a tothom. Vull traslladar la nostra enhorabona a n’Isaac Padrós pel seu esperit lluitador i donar-li les gràcies per haver triat la nostra illa per a realitzar la seva fita’.

Per la seva banda Isaac Padrós ha manifestat que “tot i que no he vist mai Menorca, l’he sentit i l’he viscuda d’una manera molt especial. Sense cap mena de dubte circumnavegar Menorca amb un caiac individual, guiat per la veu i pels estímuls de Menorca m’ha canviat la vida. A Girona ha tornat un Isaac diferent del que va marxar.”

A banda del repte personal, el documental dóna a conèixer també les possibilitats de Menorca com a destí turístic accessible, aspecte en el que s’està treballant arran d’un conveni entre la Fundació Foment del Turisme i la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca. A la vegada, les impressionants imatges de l’illa vistes des de la costa i de baix la mar representen una eina de promoció turística important pel que fa a valors naturals i de conservació de la Reserva de Biosfera de Menorca.

Kayak no límits. Menorca a cegues s’ha estrenat ja a Girona, ara es veurà a Menorca i s’ha presentat també a festivals de cine de diversos països com Estats Units, Canadà, Xina, Xile i Argentina.

Per les dues sessions de Menorca, la cabuda és limitada i s’ha de formalitzar reserva de plaça a administracio@menorca.es. Les projeccions estaran adaptades per a persones amb diferents discapacitats (incloent llenguatge de signes per les intervencions de l’acte i audiodescripció) i, a més, l’equip del documental farà una acció per recolzar l’associació Menorca para todos, que ofereix activitats i serveis per a persones amb diversitat funcional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.