González Laya defensa que el “llegat” de Joan Carles I “no pot ser obstacle” per a l’acció de la justícia La ministra d'Exteriors afirma que és "important" separar la seva "figura històrica" de la investigació judicial

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya
ACN Madrid .- La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha defensat que cal “valorar” la “figura històrica” de Joan Carles I “en un moment complicat, convuls per a la democràcia espanyola” però que això “no pot ser un obstacle perquè la justícia actuï si hi ha actes que no casen amb la legislació”. En una entrevista a ‘RNE’ aquest dimecres al matí, González Laya ha dit que “no pot ser d’una altra manera” perquè el rei emèrit és un ciutadà “sotmès a la llei, com la resta”. Preguntada pel manifest subscrit per més de setanta exministres i exalts càrrecs de l’Estat -del PSOE, PP i la desapareguda UCD-, la ministra d’Exteriors ha defensat que és “important” separar el “llegat” de l’exmonarca de l’acció de la justícia.
“Màxim respecte com també cal tenir màxim respecte a la independència de la justícia per investigar qualsevol fet que també tingui a veure amb l’anterior cap d’Estat”, ha dit, “sempre respectant la presumpció d’innocència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.