Un fracàs de tots i gros

Foto: Antxón Casrresana©

La manca de consciencia d’uns, de previsió d’altres, de posar l’economia davant la salut general i un excés de relaxació davant el coronavirus ens està passant factura i com ha dit l’OMS, el pitjor està encara per venir.

Hi ha mancat consciencia general de la gent que s’ha relaxat massa i que s’ha pres a la lleugera les recomanacions i les normatives imposades per les Administracions públiques. Hem anat massa a la nostra i aquesta manca de solidaritat, respecte i responsabilitat ha estat el dia a dia per a una gran majoria. Només una volta pel nucli antic de Ciutadella a partir de les 21,30 h –també a les primeres hores del capvespre- ens demostra que ni es fan ús de mascaretes, ni de distància social, ni de les normatives de prevenció. El preu que pagarem potser serà massa alt en les properes setmanes o mesos.

Més que preocupant ha estat la manca de previsió de les Administracions locals, en aquest cas l’Ajuntament de Ciutadella, que no en va tenir prou amb els fets del 23 de juny, i hem vist amb preocupació la manca de més presència policial al carrer, especialment al nucli antic, tot tinguent en compte que la manca d’efectius a la Policia Local és més que preocupant, però solucions n’hi ha si es vol, com per exemple la contractació d’informadors covid-19, que com ha fet Alaior a Son Bou, vigilin pel compliment de les normatives, tant per part dels ciutadans, els turistes i també les terrasses que no acompleixen amb les distàncies de seguretat. Hi ha molta gent a les llistes del SOIB provinents del sector turístic que es quedaran sense atur perquè els establiments on treballaven no han obert. Aquesta gent, acostumada al tracte amb el turista i amb idiomes, era la idònia per a fer aquestes tasques informatives, de prevenció i de suport a la Policia Local.

Hem posat l’economia davant la seguretat sanitària, i ara per ara començam a veure amb preocupació que els casos van augmentant cada dia i tornam a estar al nivell, a excepció d’ingressos en UCI, del passat mes d’abril. Colque cosa malament hem fet, no?

A Ciutadella hi manca més control, més plantilla a la Policia Local, com també petites brigades d’informadors, que per a una banda donaran suport logístic i de compliment, a la vegada que llevarem persones de la coa de l’atur, cosa més que necessària davant un hivern que es presenta molt complicat.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

One Comment on “Un fracàs de tots i gros”  1. AMIC - Associació Mitjans Informació i Comunicació
  2. Tota la raó la d’aquest editorial, especialment en allò relatiu a l’ajuntament de Ciutadella, que és el que ens toca més de prop i podem jutjar amb millor coneixement de causa. I què hem de jutjar? Simplement el no res, la passivitat, la manca de previsió, l’absència total de planificació. Un nou fracàs d’aquest consistori que, des de l’esquerra, contemplem amb estupefacció i preocupació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *