Alliberades 235 falzies després de ser ateses pel COFIB Enguany han entrat 694 exemplars al centre de recuperació de fauna, el 80% dels quals eren polls

El Consorci per a la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha atès 694 exemplars de falzies durant la campanya d’estiu d’enguany. Entre els mesos de maig i agost és habitual que els polls caiguin del niu i, en conseqüència, els particulars que els troben donin l’avís al COFIB o els hi facin arribar a les seves instal·lacions.

D’aquestes 694 falzies, més de 550 han ingressat per haver caigut del niu abans de saber volar, sigui accidentalment, per la calor o per la competència entre exemplars dins el mateix niu. El 20% restant han entrat per traumatismes o atacs de depredadors.

Així, la feina dels tècnics del COFIB ha consistit a curar traumatismes i alimentar els polls fins que han arribat a pesar uns 35 grams i les ales han assolit uns 120 mil·límetres de llarg, que és quan es considera que estan preparats per tornar a volar i sobreviure a la natura. En total, s’han recuperat 235 exemplars, els quals s’han anellat i alliberat.

Cal tenir en compte que l’any passat se’n van alliberar prop de 600 exemplars, ja que les temperatures anormalment altes del mes de juliol de 2019 van provocar que molts polls es llancessin al terra cercant aire fresc i després no podien emprendre el vol, ja que encara no tenien prou força.

Les falzies (Apus apus) són aus migratòries que arriben a finals de març a les Illes Balears per reproduir-se. A més, és una espècie que realitza tota l’activitat biològica volant i només s’atura per criar, a partir del segon any de vida. A l’agost comencen a emprendre el seu viatge al continent africà. Està catalogada en règim de protecció especial en el catàleg balear d’espècies amenaçades.

El COFIB agraeix la col·laboració ciutadana, de la policia local i de les clíniques veterinàries en el procés de recollida d’exemplars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.